Connect with us

Hiburan

“Ya Allah teringinnya nak ikut serta” – Netizen

Published

on

Picsart 22 06 30 11 01 21 824

Rata-rata umat Islam telah pun mengetahui bahawa srikandi wanita berper4ng dengan belajar mem4nah dan mem4nah adalah snjata utama busur dan anak panah menjadi saksi di akhirat kelak. Meskipun tangan wanita yang lembut tetapi bisa mengg0ncang dunia apatah lagi dengan mem4nah, pasti nampak seperti seorang pahlawan yang lemah lembut juga sopan santun tetapi boleh membantu di dalam menegakkan keadilan.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Melihat perkongsian Heliza Helmi ataupun mesra dipanggil Kak Ja, meskipun telah bergelar Datin Seri. Kakja seorang yang sudah diketahui umum bahawa beliau bersikap lemah lembut dan lebih ke arah keagamaan dan turut serta dalam program-program membantu rakyat Palestin serta membuat banyak bantuan dan kerja-kerja amal.

Screenshot 20220630 100953 Instagram

Beliau baru saja memperkongsikan video sedang berlatih mem4nah malah turut mengajak para peminat serta pengikutnya untuk belajar bersama-sama dan membuatkan ramai yang berminat untuk menyertainya.

Namun masih ada juga yang tidak dapat menyertai mungkin atas alasan yang tertentu. Mungkin jauh daripada lokasi yang diperkongsikan, semangat-semangat waja Kakja amatlah disanjung tinggi dan amat dihargai, jikalau dulu seorang wanita tidak perlu untuk membuat aktiviti-aktiviti luar,

hanyalah sekadar duduk di dapur rumah, namun sekarang meskipun telah bergelar sebagai isteri namun aktiviti luar boleh dilakukan.

Screenshot 20220630 100354 Instagram

Bukan hanya terperuk di dalam rumah sahaja, hanya duduk di dapur, tetapi kini contoh wanita musl1mah seperti Heliza Helmi telah membuka mata wanita-wanita yang di luar sana yang lebih suka duduk di rumah tetapi kini boleh membuat aktiviti-aktiviti seperti mem4nah, menunggang kuda, dan juga lain-lain.

Walaupun masih menutup aurat dan menjaga batas tidak bercampur gaul, lelaki dan perempuan tetapi masih ada aktiviti bersama iaitu aktiviti lasak pun boleh juga disertai meskipun bergelar wanita musl1mah.

Screenshot 20220630 100409 Instagram

Lagi pula, bukan sahaja kita boleh belajar mem4nah tetapi kita boleh membuatkan diri lebih berdisiplin kerana mengikut jadual-jadual yang tertentu. Ramai netizen yang mahu mengikut serta aktiviti yang dilakukan oleh Kakja dan jika Kakja memberi peluang kepada mereka, pastinya mereka tidak akan melepaskan peluang yang terbaik itu.

Lihatlah komen-komen mereka, mereka sentiasa menyokong Kakja. Inilah komen mereka. Semua pengikut ig Kakja mahu mengikuti jejak langkah Kakja dalam bidang sukan mem4nah. Seronoknya jika semua wanita menyertai bersama dan mempelaj4ri ilmu mem4nah.

Screenshot 20220630 100203 Instagram

Heliza Helmi dahulu bermula dengan Akademi Fantasia 5, kemudian beliau menjadi peserta akhir dan berjaya merangkul tempat kelima. Selepas itu beliau berkecimpung pula di dalam bidang lakonan namun selepas itu beliau lebih selesa untuk melakukan kerja-kerja dan misi misi bantuan. Dan beliau lebih habiskan masa dengan membuat amal j4riah namun beliau tidak ditinggalkan dalam dunia seni sehinggalah kini.

Sumber: ig helizahelmi

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!