Connect with us

Hiburan

“Wehh terkejut tgk perut akak nasib ternampak tgn tu” – Netizen

Published

on

Menjadi seorang ibu bukanlah satu tugas yang senang. Masih ramai lagi manusia yang menganggap tugas seorang ibu di rumah hanya menjaga anak sahaja tetapi hakikatnya adalah lebih dari itu dan hanya para ibu sahaja tahu perasaan dan penat yang mereka lalui. Menjadi ibu bukanlah satu perkerjaan tetapi satu kewajipan penting supaya anak-anak mendapat merasa kasih sayang ibu yang sebenar.

Seperti kita kenali isteri kepada pelakon tempatan Shukri Yahaya iaitu Tya Adnan sering dilihat seronok dan gembira menjaga dan mendidik anak-anaknya di ig.

Tya dilihat sebagai seorang ibu yang tabah menjaga anak-anaknya dirumah. Baru-baru ini, Tya Adnan berkongsi luahan rasanya menjadi seorang ibu dan caption’nya telah mendapat perhatian netizen.

Beliau berkata di dalam kapsyennya bahawa menjadi ibu sebenar adalah beremosi tetapi masih gembira, penat tetapi masih teruskan, risau tetapi masih berharap, takde kesabaran tetapi masih tetap bersabar, rasa nak putus asa tetapi tak mahu berhenti, rasa hebat tetapi masih bersangka tidak, rasa seronok walaupun dalam kelam kabut, hidup berubah-ubah setiap hari.

Kebanyakan netizen bersetuju dengan luahan Tya dan memanggil beliau dan ibu-ibu lain ‘Supermom’. Ada juga netizen yang ingatkan anak yang dikendong Tya Adnan itu adalah perutnya sebelum terlihat kelibat tangan anak keduanya itu.

Menjadi ibu semestinya tidak senang. Jadi para suami diluar sana janganlah pandang rendah apa yang ibu-ibu buat apa dirumah.

Para isteri tidak meminta apa-apa sebagai balasan tp sekadar terima kasih dan bersyukur itu sudah bermadai buat kita para ibu.

Artikel ini disediakan oleh world-wide24/Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!