Connect with us

Hiburan

“Wawa masak pakai baju gitu astaaga terjvntai lg ghisau kena sambal kunyit nti”- Netizen

Published

on

Perkara biasa apabila menjadi isteri, mestilah memasak. Ada yang bernasib baik apabila dapat suami yang membantu dan ada juga yang tidak suka membantu. Namun kerja rumah bukanlah seratus peratus kerja wanita namun lelaki boleh toling membantu bersama-sama, barulah kekal bahgia. Menguatkan lagi ikatan silatur4him apabila ada sikap bertoolak ansur dalam hubungan rumahtangga.

Seronok melihat artis-artis, memasak didapur meskipun berada dan mampu tapi mereka tetap memasak didapur, bukan itu sahaja malah mereka mengenakan pakaian yang cantik-cantik belaka. Sama seperti Wawa Zainal.

Tapi yang peliiknya netizen yang taakut sangat kerana risaau akan Wawa punya baju. Terjvntai-juntai katanya. Sebenarnya Wawa sudah biasa dengan memasak dan berpakaian sedemikian. Sepatutnya Wawa mengenakan apron lalu memasak. Itu yang sebaiknya.

Sebenarnya memakai apron didapur adalah wajib dek kerana untuk menjaga kebersihan dan juga untuk mengelakkan datipada pakaian terkena minyak apatah lagi sedang memasak sambal yang selalunya memercik.

Bukan itu sahaja, malah lihatlah Wawa juga mengangkat lauk tersebut dengan jarak yang dekat. Tapi ramai juga netizen merasa sayang pada baju Wawa yang cantik dan lawa serta terjvntai-juntai itu.

lagipun tak elok kalau kekotoran di baju itu terkena lauk kan. Nanti masak sedap sedap rosak pula lauk tu.

Bukan sambal je terkena, minyak, kunyit, dan juga macam-macam lagi tapi tengok Wawa masak memang terliiur dan rasa macam tak sabar nak cuba nanti resepi Wawa kongsikan ini. Aeril dah tak sabar tu nak makan kegemarannya.

Memang jarang melihat Wawa masak tetapi setelah dia memasak memang terliiur dan mahu melihat beliau memasak selalu. Apatah lagi melihat kemesraan Aeril dan Wawa yang tidak pernah berhenti bermesra. Seronok melihat perhubungan mereka.

Antara komen-komen netizen, ramai yang mengatakan tentang bukan masakan tetapi lebih kepada semua mengatakan tentang pakaian Wawa yang cantik itu amat rugi terkena minyak dan sambal. Lihatlah komen netizen.

Sebenarnya nama pun mereka orang yang ada-ada, jadi setakat minyak dan sambal terkena di pakaian mereka adalah perkara biasa. Wawa kata dia masak sebab Aeril mengidam, Wawa mengandungkah.

Baju kotor terkena minyak ke kunyit ke orang kaya kan tak kisah boleh buang sahaja mungkin bagi orang yang susah nak dapat baju cantik cantik akan rasa sayang lah kan. Begitula hidup tidak semua apa yang kita hadap orang lain hadap sama begitulah juga rezeki masing masing berbeza. Jadi kita sebagai manusia harus berfikiran terbuka.

Sumber: ig wawazainal

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!