Connect with us

Hiburan

“Tukang tenggelamkan perahu selamatkan diri dulu, taaa guna haha” – Netizen

Published

on

Seronoknya dapat bercuti bersama keluarga. Ramai yang suka bercuti di tempat peranginan seperti dengan mendaki gunung dan masuk ke hutan, berkelah di sungai dan di taman-taman tema. Kebanyakan kita nak bercuti di tempat ada air. Ada juga yang gemar bercuti di laut macam usahawan sensasi, Datuk Seri Vida atau DSV. Lihat saj4lah hantarannya ini.

Nampak seronok betul DSV dapat bercuti dengan dua anak kesayangannya, Cik B dan Kacak. Kalau dah namanya di laut, tak sah bukan kalau tak mencuba untuk aktiviti berperahu yang disediakan macam dilalui DSV ini.

Begitupun dalam mencuba lain pula yang berlaku hingga mencuit hati netizen. Sampan kecil lutsinar cuba dinaiki DSV dan didayung oleh seorang lelaki bersamanya hinggakan tenggelam dibuatnya. Sudah tentu dek melebihi had muatan.

Bagi yang mengikuti perkembangan DSV pasti tahu sikap dan sifatnya yang gemar ketawa besar. Siapa sangka dalam situasi dah hampir nak tenggelam tu pun, wanita itu masih boleh berbuat demikian. Tak panik pun…

Apa pun lucunya ada juga terkeliru dengan bunyi ketawa jeritan yang keluar dari mulut DSV itu. Nak kata beliau ketawa, tapi bunyi ketawa dalam menangis pun ada. Sebab macam serupa.. Memang unik betul insan bernama DSV ini.

“Dato ketawa dalam tangisan ke ? Confius bunyi sama”, “Aduhai..kelakar nya datoserivida memang suka gelak, dalam keadaaan cemas dia sempat lagi gelak. Sure masa tenggel4m tu c3mas kan”, “Lbih muatan DSV”.

“Dato gelak ke jerit ke suka ke nangis..mcm2 nada ada tu..”, “Gelak DSV punca2 coral murung”, “uduhh molek mulut tino ni.. supo xdok mendo lain nk sebut.. pah nyo blh sumbat buh dale socmed.. sikit pon x sero malu demo daa”.

Itu antara komen netizen. Kelakar juga netizen melihat aksi tukang kayuh sampan itu yang lari dulu tatkala perahu itu tenggelam dan men1nggalkan DSV ‘terkapai’ seorang. Tak mahu ambil risiko gamaknya.

Nakal juga Cik B menulis komen di hantaran ini lirik lagu tema filem Titanic ketika kapai itu tenggel4m. Sempat lagi Cik B menyakat ibunya ya… Apa pun sebaik kejadian, Kacak segera ‘menyelamatkan’ ibunya itu.

Dalam pada netizen lain geli hati melihat dan mendengar suara pekikan DSV ketika kejadian, sebahagian lain pula mengharaapkan beliau berubah ‘kelaku’.

Pastinya kerana merasa ia tak sesuai dengan imej DSV. Biarlah DSV… janji apa kita buat tetap membahagiakan diri sudahlah…

Sumber : IG Datoserivida

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!