Connect with us

Hiburan

“Takde kau tak seronok Mat” – Shukri Yahaya

Published

on

Meh sini cepat para pembaca sekalian. Ni, ada benda min nak kongsi ni. Lucu tau tak? Berdekah tawa min sebentar tadi gara-gara video Sharnaaz ni. Baru je tadi Sharnaaz kongsi satu video dia sedang bermain game C0unter Str1ke ni. Game ni popular tau dalam kalangan bukan sahaja rakyat Malaysia, tetapi juga bagi para pemain game di seluruh negara. Boleh ketaagih main game ni. Apalagi kalau terkena dengan kawan yang lucu, banyak sahaja lawak yang dibuat. Memang tak kering gusi lah alamatnya.

Bagi warganet yang pernah main game ni, pasti dah tahu dah macamana nak main kan. Para remaja dan budak sekolah juga suka dengan game ni. Haih, bukan setakat budak sekolah menengah je yang main tau, ada je budak sekolah rendah yang dah ketaagih dengan game ni. Hebat penangan game ni kan? Kadang-kadang game diutamakan daripada belajar.

Tapi min membebel kali ni bukan sebab nak cerita pasal budak sekolah yang ketagih dengan game ni. Min nak cerita pasal pelakon popular Sharnaaz yang turut tidak ketinggalan untuk mencuba game popular ini.

Kalau dah lelaki namanya, pasti ada je perangai kebudak-budakan yang dibawa walaupun sudah menginjak dalam dunia bapa-bapa kan. Kahkahkah. Mungkin inilah cara mereka untuk menghilangkan stress, betul tak? Atau hobi semata-mata, min tak tahu lah.

Sebenarnya orang yang suka bermain game ni tak lah bur0k mana perangai pun. Biasalah, mesti ada satu benda yang kita suka nak buat kan. Macam perempuan, mereka ni suka membebel. Kahkahkah, min gurau sikit ye.

Amboi, Sharnaaz. Bukan kemain lagi dialog-dialog lucu yang keluar masa main c0unter str1ke ni kan. Berdekah tawa kumpulan Sharnaaz ni. Apa tak nya, baru video pendek berdurasi kurang seminit tu yang Sharnaaz kongsikan melalui akaun Instagramnya pun dah buat min gelak tak henti.

Apalagi dengan team Sharnaaz ni yang beberapa jam bersama-sama Sharnaaz main game online ni. Agaknya, penuh satu rumah tak dengan gelak tawa mereka ni?

Video pendek perkongsian Sharnaaz ni berjaya mendapat views sebanyak 49,959 dan 100 komen dalam masa 2 jam sahaja. Suka benar para warganet mendengar Sharnaaz berjenaka dalam game online ni ya.

Dengan caption yang sudah cukup lucu bagi min, tidak hairanlah jika artis terkenal seperti Shukri Yahaya juga turut tidak ketinggalan untuk memberikan komen dalam ruangan komen postingan Sharnaaz ni.

Mungkin Shukri juga main c0unter striike ni bersama-sama dengan Sharnaaz? Tu dia, ramai rupanya artis negara kita yang suka dengan game online ni. Jom kita lihat di bawah komen Shukri yang seperti min maksudkan di atas.

Mengaku juga Sharnaaz ni yang dia sebenarnya bahan lawak dalam game tersebut. Apa tak nya, sempat pula Sharnaaz ‘bun0h diri’ dalam game tersebut.

Macam yang salah satu netizen katakan, Sharnaaz ni sebenarnya kelakar tetapi kenapa ada orang yang cakap Sharnaaz ni garang? Ikut tempat dan kesesuaian la kan Sharnaaz. Tak kan lah benda serius pun nak di buat lawak kan. Ada juga masa-masa Sharnaaz ni menggaanas seperi singa kan.

Rata-rata netizen terhibur dengan gelagat lawak Sharnaaz ni. Lihat sahaja pada sebahagian komen para warganet di bawah. Semuanya dipenuhi dengan emoticon ketawa. Terhibur sangatlah tu dengan gelagat pelakon ni. Kalau dah pelakon tu, memang pelakon jugak la tidak kira dalam game ke real life, ujar salah satu follower Sharnaaz di Instagram.

Sharnaaz juga yang sudah mulai menyimpan janggut serta misai lebat ni sempat bergurau sakan dalam salah satu postingan beliau pada enam hari yang lepas.

“Ye tau dah tua, gatal tu sikit ja..kalau tak gatal risau jugak..mana tau dah expired awai..”

Gambar serta caption lawak Sharnaaz yang sempoi ni telah mengundang pelbagai reaksi daripada para peminat Sharnaaz. Ada yang mengatakan Sharnaaz ni lagi hensem jika tidak berjambang namun ditolak keras oleh Sharnaaz.

Min suka dengan sifat Sharnaaz ni yang tegas dengan pendirian peribadi. Netizen asyik dok mengomen je ikut suka mulut ya Sharnaaz. Mungkin Sharnaaz juga ada alasan tertentu kenapa memilih penampilan berjambang lebat kan Sharnaaz.

Cuma min nak pesan je agar berhati-hati semasa menjamu selera. Mana tahu ada mee yang tersangkut pada jambang lebat Sharnaaz tu. Hehehe

Sumber: Instagram Sharnaaz

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!