Connect with us

Hiburan

“Cakap Mandarin boleh, baca Al-Quran pun boleh”- Netizen

Published

on

Belajar membaca dan mendalami Al-Quran sememangnya penting buat kita yang beragama Islam. Tidak kira tua atau muda, kita masih boleh pelajari bacaan Al-Quran dengan lebih lancar lagi. Buat anak muda, inilah masa yang terbaik buat mereka untuk menghafal dan memahami ayat-ayat Al-Quran dengan lebih mendalam. Di zaman serba canggih ini, pelbagai kaedah yang mudah untuk kita pelajari Al-Quran antaranya dengan menggunakan Al-Quran digital.

Di usia yang baru mencecah 11 tahun, anak tunggal pelakon Nabila Huda iaitu Keisha mempelajari Al-Quran dengan cukup bersungguh-sungguh. Kedungguhan Keisha mempelajari ayat Al-Quran membuatkan ibunya turut berbangga dengan pencapaian anaknya.

Reaksi Keisha yang bersungguh untuk mempelajari ayat Al-Quran dikongsi oleh Nabila Huda di lamna Instagramnya.

Video tersebut menunjukkan Keisha lengkap bertelekung sambil membaca Al-Quran dengan khusyuk.

Rata-rata netizen memberi sokongan buat Keisha menerusi ruangan komen. Melihat pada anak kecil ini, ia sememangya seorang yang rajin untuk belajar.

“Bagusnya Keisha kecik2 dah rajin baca al-quran, Takpe biar belajar dulu lama-lama mesti pandai baca quran”- Netizen

Video yang dimuatnaik Nabila telah ditonton sehingga 137,000 dan menerima pelbagai reaksi positif daripada netizen di ruangan komen.

Selain mempelajari Al-Quran, Keisha turut lancar berbahasa Mandarin selepas beberapa bulan memasuki kelas bahasa ketiga itu. Setiap aktiviti yang dilakukan Keisha sering dikongsi oleh ibunya. Bagus betul Keisha, nampak semangat je muka nak baca dan hafal Al-Quran..

Sumber: instagram kupu_kupu

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!