Connect with us

Hiburan

“So comel semua, auto gear reverse”- Netizen

Published

on

Bagi pencinta haiwan jinak sudah pasti anda meminatinya kerana kecomelan dan betapa manja nya mereka ni, ada yang menganggap seperti anaknya sendiri. Siap belikan mereka alat mainan, baju dan sebagainya. Geram betul dibuatnya. Jangan buat hal sudah lah, penjaga sudah, pening pula jadinya.

Begitulah juga apa yang dilakukan oleh Mark Adam kepada kucing kesayangan nya tu, baka kucing nya itu bukan biasa-biasa ya, jenis baka Sphynx kot. Kalau dijual entah berapa ribu harganya. Memang mahal dan berharga.

Tapi, ramai juga yang rasa geli melihat kucing jenis itu,  bukan apa, kucing itu tak de bulu, ada kulit saja, boleh nampak secara jelas kulit kucing tu, kalau orang taktahu. Mesti mereka fikir kucing itu sak1t. Padahal nya tidak pun.

Pasti akan terlintas di fikiran, ada juga suka kucing begitu kan ? Mestilah ada. Begitulah juga dengan mereka yang menyukai haiwan peliharaan li4r , seperti ular dan singa. Tidak dinafikan iainya kedengaran aneh, tetapi tidak bagi mereka yang mencintai haiwan sebegitu. Bak kata orang, minat orang ni lain-lain.

Baru-baru ini, Mark Adam ada memuat naik video kucing comelnya itu. Sayang betul kepadanya, siap belikan dan pakaikan baju kepada haiwan peliharaan itu, dah gaya macam manusia kan. Bergaya seperti manusia.

Tapi, lain pula jadinya setelah iainya berjalan reverse setiap kali memakai baju, terus jadi seperti tak seimbang gitu. Tidak tahulah mengapa, ada yang mengatakan kerana itu bukanlah tabiat kucing untuk memakai pakaian, bukan lumrah seekor haiwan.

Tapi, mungkin Mark sengaja saja bergurau dengan kucing nya itu. Sudah pasti Mark menjaganya dengan penuh kasih sayang.

Dibelainya seperti anak sendiri, amboi, tak mudah ye. Peranan nya sudah seperti anak kesayangan Mark. Tapi, bukan saja Mark yang menyanyanginya, sudah semestinya semua ahli keluarga turut mengambil berat kepada kucing baka Sphynx tu.

Pun begitu, bukan itu bukan baka jenis sembarangan tau,tiada dilihat di tepi jalan, bukan lah sejensi kucing biasa yang sentiasa dilihat di tepi jalan, agaknya kucing import jauh dari luar negara sana tu. Sebab itulah harganya agak mahal. Biarpun takda bulu, tapi mahal tau.

Jesteru, tidak kisahlah apa juga haiwan sekalipun, tak kisah lah iainya haiwan peliharaan atau haiwan jalanan, haruslah kita beringat supaya sentiasa adanya sifat ihsan dalam diri kita. Bukan sebab iainya haiwan comel kita sayang,tapi kerana iainya juga  makhluk Tuhan, jadilah harus kita menyanyangi nya.

Sumber : Ig Markadam1079

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!