Connect with us

Hiburan

“Setiap kali saya dpt syahadahkan saudara baru, sy mesti mengigil sebak dan rasa bersyukur”- Adam Corrie

Published

on

Sesungguhnya hidayah itu milik Allah SWT. Hidayah dan petunjuk diberi oleh Allah SWT dengan pelbagai cara kepada manusia. Maka, setiap manusia perlu berusaha untuk mendapatkan hidayah dan petunjuk daripada Allah SWT melalui cara-cara yang telah ditentukan-Nya. Antara salah satu hidayah yang paling besar diberikan oleh Allah apabila seseorang telah memeluk Islam.

Ditambah pula dengan perasaan yang cukup gembira apabila kita menerima saudara islam yang baru. Jika kita lihat, selebriti Malaysia juga ada yang yang telah memeluuk Islam salah seorangnya ialah pelakon Adam Corrie.

Adam Corrie menjadi tumpuan netizen dari awal penghijrahannya sehingga kini. Penampilan Adam Corrie juga lebih kepada islamik dan membuatkan ramai netizen amat suka dengan perubahannya.

Siapa sangka, baru baru ini Adam Corrie telah diberi peluang mensyahadahkan saudara baaru. Beliau meluahkan perasaan sebak dan rasa bersyukur apabila menerima saudara baaru islam. Syukur Alhamdulillah.

Adam Corie meluahkan perasaannya menerusi kapsyen pada posting video yang dimuatnaik di laman Instagram.

Dalam video berkenaan, Adam Corrie kelihatan mensyahadahkan tiga orang saudara baaru islam. Rata-rata netizen meluahkan perasaan bersyukur dan terharu melihat penghijrahan saudara baru.

Selain netizen, rakan-rakan artis turut mngalkan komen antaranya Sari Yanti, Saiful Apek, Salina Saibi dan Riz Amin.

Alhamdulillah makin ramai yang dah maasuk Islam, kita doakan semoga mereka sentiasa menerima rahmat dari Allah SWT dan dipermudahkan urusan. Hidayah sememangnya milik Allah SWT.

Sumber: Instagram Adam Corrie

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!