Connect with us

Hiburan

“Ser4mnya bila mak mertua memerhati”- Netizen

Published

on

Elisya Sanda menantu kepada pengarah pelakon terkenal Shiela Rusly sangat cantik dan pandai memasak. Seperti yang kita kenal Shiela adalah seorang ibu yang tegas tetapi penyayang begitu juga ketika di set pengambaran seorang yang sangat garaang,tegas dan sangat berprinsip tetapi Shiela sebenarnya seorang yang sangat baik hati dan penyayang. Elisya sering meluahkan yang dia sangat menyayangi keluarga mertuanya.

Shiela Rusly mempunyai dua orang anak lelaki sudah pasti menantunya Elisya menjadi anak perempuan kesayangan kan. Melihat kepada cara layanan Shiela kepada Elisya nampak dia sangat menyayangi Elisya seperti anak sendiri bukan setakat menantu.

Elisya juga akui ibu mentuanya sangatlah tegas tetapi penyayang. Elisya pernah menangis apabila di minta untuk memberi kata kata ucapan untuk Shiela di temuramah Nona.

Bukan setakat Elisya dan suami teruja menimbang cahaya mata tetapi Shiela Rusly nampak lebih teruja menerima cucu perempuan sampai menangis sebak apabila di umumkan jantina ketika baby shower Elisya sebelum ini.

Elisya kini telah berpindah dari rumah mertua untuk hidup berdikari. Sudah pasti semua pasangan inginkan privasi kan dan paling best Elisya sememangnya mahir memasak ikut Shiela Rusly.

Apabila di rumah baru nampaknya Elisya rajin memasak. Semua masakan yang di kongsikan nampak sangat sedap dan yang paling penting kena rajin. Nanti lama lama akan mahir macam mak mertua.

Sebelum ini tular mengenai Elisya silap ptong limau nipis. Ramai juga yang menegur Elisya cara pot0ng yang betul dan salah pot0ng seperti itu. Elisya mungkin lebih suka ptong bulat kot sebab itu ramai sangat makcik bwang yang tidak puas hati.

Untuk perkongsian masak kali ini Shiela Rusly nampaknya memberi komen mungkin berbangga dengan kebolehan menantu sendiri sebab cara Elisya masak semua nampak menjadi dan sedap. Tetapi di permulaan video seraai tu nampak tak di buang kulit nya dengan betul dan tak di titik dengan cara yang betul.

Shiela Rusly komen menyatakan clevernya anak menantu mama tapi next time serai itu titik betul betul buang kulit luar ptong hujung yang keras. Cara teguran itu pun sangat baik dan lembut alahai bertuah betul Elisya dapat Mak mertua yang pandai jaga hati menantu.

Ramai juga makcik bawang nak tegur di dalam komen tetapi takut kena kcam follower Elisya. Tidak mengapa kalau benda yang baik boleh tegur tetapi cara yang betul supaya tidak p4tah semangat wanita muda macam Elisya untuk belajar masak.

Ramai mak mak ataupun nenek nenek kita dulu dulu yang suka masak ikut campak sahaja tetapi sedapnya tiada tandingan. Begitulah juga rupa masakan tidak boleh mempeng4ruhi rasa. Rupa lah macam mana pun kalau masakan sedap akan habis juga. Apa apa pun Elisya memang terbaik penat berkerja pun tetap masak untuk suami.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

 

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!