Connect with us

Hiburan

“Ramai lg ibu tunggal struggle nk besar kn anak. Tak payah lah duk ulang2 benda yg sama”- Netizen

Published

on

Picsart 23 03 21 18 28 33 015 Scaled

Pelbagai kisah rumahtangga yang penuh cabar4n dan ujian, namun cara mengal4mi juga pelbagai dan ujian terhadap setiap manusia ialah pelbagai. Todak akan kita lalui kehidupan tanpa ujian yang menguni kesabaran dan cara kita melaluinya adalah cara kematangan kita melalui kehidupan yang akan datang. Lebih sediih apabila kita harus kuat dan menghadapinya bersama-sama anak yang masih kecil.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Bukan seorang dua tetapi ramai yang telah menerima nasib serupa. Namun pelbagai kisah yang berbeza, bagi Rota Ridaini sehingga kini beliau menjadi seorang ibu tungg4l yang sangat kuat dan tidak berkahwin sehingga kini dek kerana anak-anak.

Screenshot 20230321 182859 Instagram

Melihat anak-anak yang masih kecil pasti akan membuatkan hati seorang ibu nekad untuk tidak berkahwin tetapi terus berjuang dan bekerja keras untuk mendapatkan kesenangan hidup buat kedua dua anak apatah lagi ketika itu masih kecil.

Sehingga anak tersebut berjaya dalam pelajaran malah dalam kehidupannya juga terlihat telah berjaya dan ia membuatkan Rita Rudaini menjadi contoh buat ibu tungg4l yang diluar sana agar terus semangat dan kuat.

Screenshot 20230321 182923 Instagram

Semakin hari umur semakin dimamah usia, malah, anak-anak semakin membesar dan pasti budi serta kasih sayang diberikan akan mendapat bal4san daripada anak-anak apatah lagi beruntungnya Rita dek kerana kedua anaknya anak lelaki. Bakal menjaga beliau di hari tua kelak.

Jika diceritakan dari mula pasti boleh dicipta sebuah novel buat sebuah perjalanan yang sukar dan melihat kapsyen beliau, sudah pasti ada pelbagai rintangan mendatang namun kekal tabah mengharunginya.

Screenshot 20230321 182955 Instagram

Beliau juga menghad4pi pelbagai kec4man namun masih kekal tidak banyak berkongsi apa-apa kisah hodupnya didalam media, malah ramai yang kagum dek kerana Rita masih menjadi diri sendiri dan sentiasa menjadi contoh wanita diluar sana.

Pengalamannya yang amat banyak dalam kehidupan membesarkan anak sentiasa dipanggil apabila ada tajuk yang mengisahkan tentang kecekalan seorang wanita. Malah ramai yang sudah tahu beliau adalah contoh ibu yang berjaya mendidik anak sehingga berjaya.

DC63F92E 14C9 4CED BEEA 0B189A651BEB

 

Ramai yang memberi kata kata positive kepada pejuangan Rita tetapi ada sesetengah netizen yang tidak berpuas hati memberi komen yang tidak sepatutnya. Mungkin bosan dengan perkongsian Rita yang asyik ulang dari anak kecik dia galas tangungjawab sorang sorang. Tetapi ramai peminat Rita yang tidak berpuas hati dengan komen berunsur ngative tersebut dan mohon untuk netizen tersehut bersihkan hati dulu.

1958786C F89F 459F 9423 86CE2CBA17EC

Sebenarnya kita manusia tidak akan dapat hind4ri daripada pelbagai masaalah yang mendatang selagi bernama manusia yang hidup. Namun cara kita lalaui haruslah dengan kesabaran dan kecekalan.

Sumber: ig ritrud727

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!