Connect with us

Hiburan

“Penat2 aku reka nama Emma Maembong, kau timahkan aku” – Emma Maembong

Published

on

Siapa yang tidak mengenali Emma Maembong atau nama sebenarnya adalah Fatimah, yang merupakan pelakon terkenal di Malaysia. Bukan sahaja beliau akan tetapi seluruh ahli keluarganya juga turut dikenali oleh rakyat Malaysia. Bukan itu sahaja, akan tetapi adiknya juga Chacha Maembong merupakan pelakon juga. Mereka adik beradik yang rapat dan akrab malah boleh bergurau senda juga.

Keakraban Emma dan Chacha tidak dinafikan dek kerana mereka rapat, bukan sahaja itu malah mereka juga selalu berkongsikan idea dalam meniaga produk jualan, dan mempromosikan bersama.

Dunia i.t pada masa kini membolehkan manusia membuat siaran langsung dan permudahkan dalam urusan perniagaan. Platform tiktok salah satu darinya. Tidak ketinggalan, Emma turut mempunyai akaun tiktok.

Bersama dengan adiknya Chacha, mereka mempromosikan dilaman tiktok, mereka bersembang umpama sahabat baik, bukan itu sahaja malah mereka juga turut sporting dan suka bergurau kas4r.

Lihat perkongsian ini, Emma terkejvt dengan panggilan “timah” kepadanya walhal memang nama betulnya Fatimah. Akan tetapi Emma menyatakan penat beliau mencipta samaran namanya, Chacha melupakannya.

@imanikhairiah

Yang penting bibir dorang on point je !!

♬ MALAMPAGI SAIXSE – 𝓢𝓪𝓲𝔁𝓼𝓮

Lawak diaorang ni, masing-masing mempunyai keistimewaan masing-masing. Malah kecantikan yang mereka miliki juga diwarisi oleh mak dan ayah mereka. Sama cantik dan lawa.

Perhubvngan yang akrab sebegini membuatkan ramai yang meminati mereka bukan sahaja dari segi lakonan malah cara mempromosikan barang jualan juga sangat unik dan pandai.

Pelbagai komen diberikan pada perkongsian di tiktok ini. Malah sehingga belasan ribu sukaan dan ratusan komen diberikan pada perkongsian ini. Lihatlah antara komen-komen netizen.

Seronok melihat Emma dan Chacha, lawak dan kelakar, dan sangat comel apabila Emma buat-buat macam mrah pada Chacha.

Sumber: ig imanikhairah

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!