Connect with us

Hiburan

“Haa Rossa pun cakap suara Dayah bagus” – Netizen

Published

on

Bakat yang berbeza dan tidak boleh dipelajaari adalah bakat nyanyian. Ia bakat semulajadi yang memang sukar dapat dibentuk dengan mempelajaarinya. Pasti setiap bakat ada baiknya. Rupanya pengacara popul4r Dayah Bkarini mempunyai bakat tersendiri dan bakat semylajadi iaitu bakat nyanyian, sehinggakan bukan calang orang yang memuji nyanyiannya. Yang memuji bukanlah Shiha Ziikir tapi adalah Rossa, penyanyi dari seberang.

Memang faham perasaan Dayah yang teruja dan snagat tidka sangka peluang tersebut beliau dapat apatah lagi Rossa bukan artis biasa tetapi artis ternama di Malaysia dan Indonesia.

Bukan sahaja bersua, menyanyi dihadapan penyanyi asal malah beliau dapat juga berduet bersama Rossa meskipun ia adalah pengalaman yang seronok namun ia juga adalah kenangan terindah. Ramai yang sangka itu adalah Shiha Zkir namun ia adalah Rossa penyanyi dari seberang.

Memang mereka memounyai iras wajah yang sama. Pujian diberikan kepada Dayah selepas menyanyi di hdapan Rossa, Rossa memuji dan menyatakan suara Dayah merdu dan boleh menyanyi dengan baik.

Lihatlah mereka seolah telah rapat apabila menyanyi bersama. Macam sama-sama telah merancang baiknya menyanyi lirik tersebut dengan berselang seli. Bukan sahaja itu Rossa juga akui suara Dayah memang bagus dalam nyanyian.

Tapi ramai yang menyukai Dayah sebagai pengacara, dan sebaiknya Dayah janganlah jadi penyanyi pula walaupun suara merdu dan boleh menyanyi dengan baik. Itu netizen yang menyuarakannya.

Pelbagai komen-komen yang memuji suara Dayah dan ramai yang baru tahu bahawa Dayah boleh menyanyi dengan baik . Walaupun mereka tidak benarkan Dayah menjadi penyanyi pula selepas ini.

Antara komen-komen netizen adalah mengenai suara Dayah. Bukan sahaja peminat malah pengikut dan peminat Rossa malah Rossa juga mengakui kemerduan suara Dayah. Lihatlah antara komen netizen.

Walaupun Dayah terkenal dengan bidang pengacaraan namun beliau dikenali dan berkawan dengan semua selebriti. Malah beliau juga tidak smbong dan sangat mesra alam. Ramai yang senang apabila bersamanya.

Ramai juga membandingkan suara Dayah persis Shiha Zikir ada tebal tebal di tone nya. Rossa juga meluahkan sedapnya suara dan juga ada mimik terkejut di wajah Rossa. Ada juga berpendapat tak perlu nyanyi pun tak pe macam macam moga Dayah terus suksess di dalam apa jua bidang di ceburi

Sumber: ig dayahbaakar

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!