Connect with us

Hiburan

“Dah jadi paranormal show sistur” – Netizen

Published

on

Jika sebelum ini pengacara I Can See Your voice Malaysia ialah Ain Idrus dan juga Izzue Islam akan tetapi kali ini ditukar kepada Shiha Ziiikir pula dan gandingannya masih Izzue Islam.

Pengalaman yang berbeza untuk beliau akan tetapi benda yang baharu untuk untuk belajar sesuatu yang baru disamping Izzue Islam yang sama-sama boleh mengacara program tersebut.

Rancangan yang mempunyai peminat tersendiri sudah pasti mereka akan menontonnya apatah lagi mempunyai kehadiran pengacara baharu iaitu Shiha Ziiikir buat kali pertama mengacara program sebegini dia sedikit gementar.

Apabila beliau diberi kepercayaan untuk mengacarakan program ini apatah lagi bersama dengan Izzue, yang telah banyak pengalaman dalam bidang pengacaraan Shiha Ziikir juga. Semakin hari diberi banyak peluang untuk mengacara pelbagai bidang yang baharu.

Jika sebelum ini beliau adalah penyanyi akan tetapi semakin hari semakin banyak bidang yang diceburi belum pun, banyak episod perkara lawak telah dibuatnya jika perancangan.

Sebelum ini mesti telah hafal dialog yang perlu diucapkan akan tetapi Shiha masih baharu untuk mengingati dialog yang diberikan.

Jadinya beliau telah berucap tengok yang salah ada pun ia dianggap kelakar sebenarnya yang bersamanya lucu di kerana ayat sebenar ialah “mempersembahkan” berserta tetapi beliau memberi ayat “penampakkan” adalah sesuatu yang lain.

Sebenarnya Shiha memang ada bakat dalam dunia seni, melawak ada kerana sikapnya yang suka melawak secara spontan dan lucu tanpa perlu ada rakan-rakan yang memberi dialog.

Shiha Ziikir yang seorang daripada penyanyi yang kini telah lebih dikenali dengan sikapnya yang suka melawak dan sekaligus adalah pelakon yang mempunyai bakat dan karismanya yang tersendiri.

Bukan itu sahaja, beliau juga selalu di dekati oleh kawan kawan yang rapat dan juga baru-baru kenal. Lihatlah komen-komen ni netizen, semuanya semua sudah tahu Shiha yang memberikan setiap ayat yang muncul adalah lawak.

Antara bidang yang beliau ceburi, terlibat yang sebati di dunia seni adalah di bidang lawak berbanding dengan bidang pengacaraan.

Sumber: ig shihaziikir

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!