Connect with us

Hiburan

“Dah dua tahun hari ini” – Saharul Ridzwan

Published

on

Picsart 22 06 16 18 49 47 947

Pengalaman menjaga dan mengasuh anak ada pelbagai kisah, yang berlainan dan cara tumbesaran anak juga berlainan. Saharul Ridzwan jugamempunyai anak perempuan, sudah berusia 2 tahun. Comel betul anaknya, bijak pandai pula tu. Saharul pula mengajar anaknya diusia kanak-kanak memakai tudung.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Comel betul, rupanya hari ulangtahun anaknya tiga hari lepas. Menyambut dengan bersederhana, malah, anaknya yang comel masih dipakaikan tudung walaupun seusia yang kecil.

Screenshot 20220616 184459 Instagram

Mengenakan pakaian yang comel anak beliau juga kelihatan selesa. Di usia kanak-kanak sudah berkenalan dengan ilmu agama. Malah, sering lihat Saharu memuat naik gambar bersama-sama ketika didalam masjid.

Semenjak Saharul telah berhijrah, beliau lebih banyak mendalami ilmu agama, serta membuatkan kerja-kerja amal serta memberikan makan kepada anak-anak yatim serta gelandangan. Beliau lebih membuat kerja yang manfaatnya kepada orang ramai.

Screenshot 20220616 184517 Instagram

Jika ditanya tentang dunia lakonan, beliau menyatakan tidak sempat. Beliau tidak ada masa untuk berlakon, meskipun beliau sendiri rindu akan lakonan.

Lebih dilihat kini, Saharul lebih banyak masa dengan majlis-majlis agama dan masa beliau lebih banyak terluang di majlis meraikan anak-anak yatim dan menghulurkan bantuan kemana yang diperluk4n.

Screenshot 20220616 184524 Instagram

Melihat gambar anaknya yang dimuat naik, sangat comel dan cantik apabila tudung dikenakan oleh si kecil, anak kecil Saharul yang baru berusia 2 tahun tetapi sudah selesa mengenakan tudung dengan rapi dan baik, tidak minta dibuka tudungnya itu.

Inilah komen-komen mereka. Ramai yang mengatakan si comel ini sangat bagus dan akan menjadi anak solehah kelak. Sejuk mata memandang. Komen mereka.

Screenshot 20220616 185503 Instagram

Semoga kita juga akan terus istiqomah seperti Saharul, dan semoga Saharul terus menyebarkan kebaikan untuk masyarakat. Rindulah lakonan beliau.

Sumber: IG saharulridwan

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!