Connect with us

Hiburan

“Bagusnya Dato sangat humble, patutlaa mak saya minat Dato”- Netizen

Published

on

Sememanganya sesiapa pun kita, tak kisahla apa jua jawatan yang kita ada, kita mestilah selalu menghorm4ti dan menghargai antara satu sama lain. Kerana jawatan tersebut bukanlah untuk bermegah dan memandang rendah terhadap orang lain. Budi Bahasa budaya kita, dan marilah samua-sama menghargai antara satu sama lain.

Ada dimuat naik video di mana Dato’ Fazley Yaakob yang sedang bermesra dan meluangkan masanya bersama rakan-rakan Bangladesh yang cukup mengamumi beliau. Yelah, siapa je tak teruja kalau dapat jumpa Dato Fazley kan.

Sememangnya moment itu sangat membuat kan para netizen teruja. Bak kata mereka, humble betul Dato Fazley ni, sanggup luangkan sedikit masanya bersama-sama peminat nya tu. Walaupun busy, tapi tetap ada masa untuk peminat nya.

Bak kata Dato Fazley dengan caption nya “makan dengan pekerja2 dari Bangladesh? Saya ada di tegur oleh sekumpulan pekerja bangladesh sebelum ni di sebuah kedai mereka tanya “awak bukan chef tu ke? Saya ada nampa gamba awa dalam fesbuk dan muka awa dekat kadai2.

Katanya juga mereka adalah kawan-kawan kepada salah seorang dari kenalan Dato Fazley, kemudian kebetulan pula bertemu dengan Dato Fazley, terus lah diajaknya makan malam dekat rumag sewa mereka semua.

Mereka volunteer untuk memasakkan juadah khas dari Bangladesh, uish tengok video yang dimuat naik oleh Dato Fazley tu, memang terliur betul tau. Bermacam-macam lauk mereka sediakan kepada Dato. Kita pun turut terliur sekali.

Teruja sangat tengok kenalan-kenalan dari Bangladesh menerima tetamu yang juga merupakan chef terkenal. Begitu juga dengan Dato Fazley, sangat teruja untuk mencuba hidangan dari mereka. Yelah, bukan main sedap lagi.

Dan, sudah semestinya, segala juadah yang mereka hidangkan tu, sangat enak dan mendapat pujian dari Dato Fazley tau. Bak katanya, mereka masak ikhlas dari hati, yelah, makanan-makana dari sana pun tak jauh beza rasanya seperti di sini, memang sedap lah jawabnya.

Justeru, ramai yang teruja dengan sikap humble Dato Fazley. Sebabtulah, tak kisahlah siapa pun kita, sememangnya kita haruslah sentias bersikap menghargai antara satu sama lain, tak perlulah untuk bersikap somb0ng dan angk0h.

Sumber : Ig Fazleyyaakob

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!