Connect with us

Hiburan

“Aku dah agok dah mesti nk keno hok ngelast” – Netizen

Published

on

Picsart 22 12 01 22 45 36 937 Scaled

Semua sudah mengenali Maryam, isteri kepada Ryzal yang orang Korea tapi suka belajar bahasa Malaysia. Namun kini Ryzal baharui, belajar bahasa Kelantan pula. Perlahan-lahan beliau mempelaj4ri, bahasa lain selain bahasa melayu, bahasa negeri lain juga dia mahu tahu dan kini sudah pandai sikit-sikit. Tapi apabila orang yang tidak bererti berbahasa Melayu dengan fasih bercakap dialek Negeri Kelantan memang 4neh dan p3lik.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Maryam juga seorang yang lucu perwatakkannya, sentiasa saja menghiburkan. Apatah lagi jika suruh dia bercakap, memang lucu. Tapi pandai pula dia bercakap.

Screenshot 20221201 221803 Instagram

Semenjak menjadi terkenal, mereka sudah sibuk bekerja dan sentiasa mempunyai jadual yang padat di rancangan-rancangan tertentu. Banyak mereka berjaya berada di pelbagai program.

Selalunya Maryam belajar bahasa melayu sahaja, tapi apabila beliau sudah belajar bahasa kelantan ianya sesuatu yang unik kerana percakapan kelantan agak sukar difahami.

Screenshot 20221201 222848 Instagram 1

Wah pasti ramai yang merasa bangga juga jika dengar Maryam sudah fasih berbahasa kelantan. Bukan mudah nak ingat tapi ada juga yang silap. Tapi yang akhir tu Ryzal sengaja atau tidak.

Pendek kata memamng sesuai juga apabila Maryam bercakap bahasa kelantan. Macam lawak pun ada juga. Maryam dan Ryzal pasangan yang sesuai dan mereka sangat serasi bersama.

Screenshot 20221201 075515 Instagram

Pelbagai komen diberikan, antara komen-komen netizen, ramai betul yang tidak puas hati mengenai hujung ayat tersebut. Ramai faham ke maksud terakhir tu.

Antara komen-komen netizen ramai yang mengatakan Ryzal mengenakan Maryam. Mungkin Maryam sendiri tidak faham apa yang tidak baik tapi Ryzal faham. Lihatlah komen netizen yang banyak di ruangan komen.

Screenshot 20221201 221854 Instagram

Wajah Maryam yang kelihatan yakin sangat comel dan sentiasa memberikan inspirasi kepada peminat. Agaknya sampai sekarang Maryam tau tak apa yang dikatanya.

Sumber: ig maryamyunrr

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!