Connect with us

Hiburan

“20K xlah mahal pun, yg mahal perkataan ‘je’ tu yg mahal” – Netizen

Published

on

Picsart 23 02 09 14 48 18 954 Scaled

Bukan semua orang sama nasib bdan. Bukan semua orang mampu apa yang kita mampu, berg4ntung kepada nasib dan hasil kerja kita malah jika sebelum ini kita mampu mungkin akan datang kita tidak mampu. Sebenarnya kehidupan kita adalah berbeza dengan orang lain dan janganlah kita ingin mengukur baju di bdan orang lain sepatutnya kita tahu apa keupayaan kita sendiri.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Semua orang sudah tahu tentang stroller yang dibeli oleh pasangan selebriti Ryzal dan Maryam ini. Pasangan ini pernah memaklumkan bahawa stroller tersebut bernilai RM20 ribu dan melihat perkongsian terbaru Ryzal memaklumkan bahawa beliau mendapat tahu nilai tersebut telah menjadi nilai yang lebih tinggi.

Screenshot 20230209 143758 Instagram

Melihat nilai yang lebih tinggi ia membuatkan Ryzal memuatnaik perkara tersebut di laman ignya dan mendapat perhatian netizen, bukan sahaja nanti Samalah rakan artis turut memberikan komen-komen.

Bukan sahaja sudah mengetahui ahrga terkini stroller trlersebut mencecah RM270 ribu, tetapi Ryzal cuba untuk menjual semula stroller itu dengan harga RM170 ribu dan ia lebih membuatkan ramai yang memberikan perhatian kepada perkongsian Ryzal.

Screenshot 20230209 143817 Instagram

Sebenarnya mereka juga tidak hairan jika semua barangan dan produk yang diguna pakai oleh keluarga ini mencecah dan mainan mereka sahaja jika puluh ribu. Mahupun ratus ribu. Namun apa yang membuat netizen menjadi bualan adalah perkataan di kapsyen Ryzal.

Perkataan tersebut membuatkan ramai yang merasa seolah Ryzal seperti tidak bersyukur namun ia adalah perkara lain. Tapi bagaimana netizen menerima ia jika perkara itu memang perlu dibual bicarakan. Ramai lihat kapsyen Ryzal.

Screenshot 20230209 143826 Instagram

Perkataan yang membuatkan netizen tidak keruan adalah RM20 ribu je. “Je” itu yang membuatkan ramai tidak puas hati kerana tidak semua mampu milik dan senasib sama. Walhal Ryzal memaksudkan kerana harga sekarang adalah lebih tinggi dari sebelumnya.

Sebenarnya ia bukan isv yang rumiit namun boleh difahamkan dengan cara pemikiran yang matang namun netizen membuatkan ia rumiit. Pelbagai komen yang diberikan kepada perkongsian ini. Lihatlah komen mereka.

Screenshot 20230209 143202 Instagram

Ramai netizen yang sependapat dengan netizen lain. Mereka menyatakan bahawa jika mahu membeli barangan sama seperti stroller itu dan harganya RM200 pun mereka masih berfikir panjang apatah lagi jika RM20 ribu. Untungnya Rina dapat rasa semua yang mahal-mahal.

Sumber: ig ryzalibrahim

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!