Connect with us

Hiburan

“Tutup apa dah nampak” – Netizen

Published

on

Kalau orang prihatin dengan kita sudah tentu tandanya sayang. Itulah yang dihadapi isteri kepada pelawak, Shuib Sepahtu iaitu Watie Hanifiah. Bayangkanlah sebelum mendirikan rumah tangga lagi Watie sudah berjaya menggamit perhatian netizen.

Setiap tindak tanduk dan gayanya mendapat perhatian sama ada yang elok atau yang sebaliknya. Pendek kata kalau ada saja benda yang tak kena pada Watie di mata netizen pasti akan menjadi bualan dan ‘soksek’ di medsos. D0sa pahala orang pun netizen sibuk nak mengira.

Kata orang sebelum mendirikan rumah tangga ‘tak apa’ lagi. Rupanya selepas itu pun lebih ‘perhatian’ netizen terhadap pasangan pengantin baru ini. Lihat saj4lah aksi mereka berdua ini ketika keluar bersama yang mendapat pelbagai respons netizen.

Antara menjadi bualan apabila melihat Shuib prihatin dengan avrat isterinya itu dengan menutup bahagian leher Watie yang terbuka dengan tapak tangannya. Ramai yang memuji tindakan ‘refleks’ dirinya sebagai suami dengan tindakannya itu.

Begitupun sebahagian netizen yang lain pula mempersoalkan di minit-minit awal video lagi bahagian lehernya itu sudah kelihatan sebelum ditutup oleh Shuib. Kata netizen, mereka sudah ‘dibelanja’ awal pun, justeru agak kurang bermakna tindakan Shuib itu.

“Sepatutnya sebelum keluar rumah dah check aurat isteri… bukan dah keluar baru nak cover”, “Bagus Shuib… Pelan2 didik Watie ya”, “Cover dgn hp je.. orang lain nampak jg” “Baguih Shuib tutup aurat Watie”, “Tutup apa dah nampak”, “Pakai ler tudung betul2”.

“Ingatkan dah kahwin labuhkan tudung, tapi lagi nampakkan aurat”, “Saje nak suruh netizen kecam je”, “Orang sekeliling dah tengok baru nak tutup.. apooooo”, “Benda simple pun tak tau, kalau dah hijab autom4tik phm bhs tutup aurat”.

Itu antara komen netizen. Terdahulu sebelum akad nikah lagi dapat dilihat tak kurang ramai yang sayangkan Watie apabila medsosnya dibanjiri dengan respons netizen mengkr1tik akan gaya dan penampilannya terutama dalam berbusana yang dirasakan kurang mvslimah.

Ramai mengharapkan agar Shuib sebagai seorang suami pada suatu hari nanti dapat membimbing wanita yang agak baharu berhijab itu akan tatacara yang betul dalam berpenampilan menutup aurat seperti apa disyariatkan dalam 1slam.

Apa yang pasti, jika lihat gayanya mesti ramai lagi yang tak boleh ‘move on’ bila Shuib dah ada orang rumah baru ini, gamaknya masih ingat dan membandingkan penampilan dengan 4rwah isterinya yang disayangi ramai sebelum ini iaitu Siti Sarah Raisuddin.

Shuib mendirikan rumah tangga dengan Siti Sarah pada 2011 sebelum ini dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Uwais Alqarni, 12; Dzahira Talita Zahra, 10; Ariq Mat1n, 8; Ayash Affan, 2. Shuib bernikah dengan Watie pada 23 Jun lalu.

Sumber : IG ceritaartismalaysia

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!