Connect with us

Umum

“So wangi, eh bau habuk ada lah” – Cik B

Published

on

Setiap kali menjelang tarikh 10 Mei, seluruh dunia menyambut hari ibu demi menghargai pengorbanan seorang ibu yang sanggup berkorban nyaawa untuk melahirkan dan membesarkan anak-anak. Sudah pasti seorang ibu adalah wanita yang paling hebat di dunia ini. Bagi menghargai jasa ibu, cik B yang merupakan anak perempuan kepada Dato Seri Vida turut sama menunjukkan penghargaan buat ibu tercintanya dengan memberi sejambak bunga.

Apa yang menariknya ialah idea menggubah bunga oleh Cik B sendiri cukup unik dan ‘menjimatkan’. Siapa sangka, Cik B gunakan bunga-bunga hiasan milik ibunya sendiri di rumah. Bijak idea cik B kan….

Video gubahan bunga yang dibuat oleh Cik B sendiri telah mencuri tumpuan netizen selepas Cik B berkongsi video tersebut di laman instagram miliknya.

Malah, menerusi video itu Dato Vida yang dikejutkan dengan hadiah sejambak bunga oleh Cik B kelihatan gembira walaupun usahawan kosmetik ini tahu bunga itu sebenarnya adalah kepunyaannya sendiri.

Disertai dengan kapsyen ‘Selamat Hari Ibu’, video Cik B ditonton sehingga 73,000 tontonan. Rata-rata netizen memberi pelbagai reaksi selepas melihat gelagat lawak Cik B yg sungguh sempoi.

“Biar pun bunga tu bunga mama, cik B janji reaction DSV sangat happy”- Netizen

“Sweetnya Cik B hahaha”- Netizen

“Cik B ni tak sah tak lawak hehe”- Netizen

Walaupun hadiah yang Cik B bg cukup simple, setiap ibu termasuklah Dato Vida sendiri akan rasa dirinya dihargai. Hargailah ibu anda selagi dia masih ada. Hari-hari adalah Hari Ibu…

Sumber: instagram cikb_havoc66

Artikel ini disediakan oleh world-wide24/Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!