Connect with us

Hiburan

“Skrg baru tahu knp Eina dapat vksn awal aritu” – Netizen

Published

on

Erinsakura Fbfdce3a01463725ffff92e03397e3c7

Sekitar bulan Mei yang lalu ketika rakyat di negara ini sedang menghadapi masalah apabila berulangkali cuba mendaftar vksn AZ tetapi tidak membuahkan hasil sehingga pendaftaran untuk vksn berkenaan telah di tutup, pelakon Datin Eina Azman dan suaminya Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden Singh  pula dikatakan telah mendapatkan vksin berkenaan dengan mudah di sebuah hspital di Ipoh, Perak.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Bagaimanapun khabar berkenaan telah menimbulkan rasa kurang senang dan tidak puas hati dalam kalangan netizen yang merasa tidak adil apabila selebriti tersebut telah menerima vksn terlebih dahulu tanpa melalui proses pendaftaran yang sewajarnya.

Erinsakura 04f4aee51e968151788cb21a5889b51f

Netizen mendakwa pasangan suami isteri berkenaan telah memotong barisan dan menjadi antara penerima awal vksin tersebut memandangkan orang lain masih perlu menempuhi proses pendaftaran vksin yang agak sukar.

Bagaimanapun pihak Hspital Raja Permaisuri Bainun (HRPB) telah mengeluarkan kenyataan bahawa Eina Azman dan suami tidak memotong barisan malahan mereka telah dirujuk sendiri oleh dktor pakar yang meraawat masalah kesihatan yang dihadapi oleh Datin Eina Azman.

Datin Eina Azman di daftarkan sebagai penerima awal vksn kerana dikategorikan sebagai pesaakit yang berisiko tinggi. Buat golongan individu yang menghidap dua atau lebih penyaakit yang tidak berkaitan secara serentak akan jatuh di bawah kategori individu yang berisiko tinggi kerana bakal terdedah kepada banyak komplikasi jika dijgkiti cvd.

Erinsakura A9524076344f7c1da528e63396932ea7

Tidak mahu memanjangkan keadaan, Datin Eina Azman bagaimanapun telah tampil membuat memohon maaf kepada netizen kerana berkongsikan pengalaman beliau mengambil vksn itu di instagramnya.

Beliau turut menjelaskan bahawa beliau menghadapi masalah kesihatan yang terlalu peribadi untuk dikongsikan kepada umum kerana hanya diketahui oleh ahli keluarganya sahaja.

Menguatkan lagi dakwaan mengenai masalah kesihatan yang dihadapi beliau apabila menjengah keruangan instagram Datin Eina Azman, terdapat beberapa entri dan gambar yang dikongsikan oleh beliau sebelum ini menunjukkan beliau telah dimasukkan ke hspital atas faktor kesiihatan iaitu sekitar bulan April, Jun dan Julai tahun lalu.

Terkini Datin Eina Azman berkongsi lagi sekeping gambar dirinya telah dimasukkan ke hspital. Datin Eina berkata beliau bersyukur kerana setelah hampir 6 jam beliau telahpun sedar.

Datin Eina berkata ramai yang bertanyakan mengenai keadaan kesihatan dirinya kerana tidak mengemaskini media sosial. Menurut Datin Eina, ramai yang ingin tahu penyaakit beliau kerana sejak akhir- akhir ini Datin Eina agak kurang sihat.

Datin Eina berkata beliau sebenarnya telah melakukan prosedur bi0psy sebanyak 4 kali dari tahun 2016 sehingga hari ini namun kesaakitan beliau masih belum hiilang. Besar harapan beliau semoga pembdahan kali ini kesaakitan itu akan hiilang buat selamanya. Datin Eina memohon supaya para pengikut akaun Instagram beliau agar mendoakan beliau.

Gambar yang dikongsikan itu telah membuatkan netizen membuka mata terhadap peny4kit yang di hidapi oleh Datin Eina Azman itu. Menerusi beberapa komen yang ditulis oleh warga maya pula mereka mendoakan supaya Datin Eina Azman cepat sembuh. Berikut dikongsikan doa dan komen- komen daripada netizen.

Erinsakura 100bfabb5a3cd01291cf57e9ca270c0b

Datin Eina telah mendedahkan kesaakitan yang dilalui oleh beliau selama ini walaupun tidak menyatakan penyaakit yang dihidapi oleh beliau secara khusus. Oleh itu buat warga maya yang kurang berpuas hati sebelum ini, seeloknya jangan membuat tuduhan melulu dan melepaskan amarah terhadap seseorang tanpa usul periksa.

Kita tidak mengetahui apa sebenarnya masalah kesihatan yang dihadapi oleh beliau dan berkemungkinan besar Datin Eina Azman tidak mahu berkongsi penyaakit yang dihidapi beliau itu kepada umum kerana mempunyai alasan tersendiri.

Sumber : Instagram eina_azman

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!