Connect with us

Hiburan

“Semua artis prgi blh rakam, rakyat marhaen pg vksin kna sound xblh rakam” – Netizen

Published

on

Negara kini sedang giat melaksanakan pelan pemulihan dengan proses v4ksinansi secara menyeluruh yang diadakan di seluruh negara. P4ndemik C0v1d19 yang melanda negara ketika ini telah memberikan pelbagai dugaan kepada negara dan rakyat khususnya rakyat yang kurang berkemampuan dari segi kewangan. Perintah Kawalan Pergerakan yang telah dilaksanakan oleh kerajaan sejak tahun lalu telah memberikan impak yang besar keatas ekonomi negara dan juga pendapatan orang ramai khususnya golongan penjaja serta peniaga kecil.

Oleh itu dalam usaha membantu pelaksanaan PICK serta pencapaian imuniti kelompok dengan segera, rakyat digalakkan mendaftar untuk mengambil v4ksin c0vid19 menerusi applikasi Mysejahtera. Ramai artis yang telah menerima sntik4n berkenaan dan berkongsi video rakaman mereka menerima sntik4n tersebut di media sosial termasuklah yang terkini ialah penyanyi Nabila Razali.

Namun hakikatnya yang berlaku di pusat v4ksin ialah tidak semua yang mendapat peluang untuk merakamkan menerima sntik4n tersebut. Ramai yang meluahkan rasa kecewa mereka apabila tidak dapat berbuat demikian. Netizen mendakwa tidak mendapat layanan sama rata daripada para petugas.

Walhal perkara sebaliknya kepada para artis kerana mereka mendapat peluang untuk merakamkan video menerima sntik4n c0v1d tersebut. Penyanyi Nabila Razali turut mendapat peluang untuk merakamkan detik beliau menerima $untik4n tersebut dan berkongsi dengan para peminatnya di instagram.

Video tersebut dikongsikan semula oleh instagram hlive dan menerima reaksi yang pelbagai daripada netizen. Bagaimanapun tindakan Nabila Razali memuatnaik rakaman video berkenaan rata-ratanya mendapat reaksi n3gatif dan kurang berpuas hati dengan layanan istimewa diterima oleh Nabila Razali.

Rakaman video berdurasi beberapa saat itu memaparkan pelantun lagu Peluang Kedua itu menahan skit sntik4n vaksin sambil menggenggam erat bantal kepunyaan beliau yang dibawa bersama ketika sesi v4ksinasi berkenaan.

Jika diteliti daripada komen yang ditinggalkan netizen, tidak semua netizen yang kurang bernasib baik dan ditegah untuk merakamkan video suntik4n v4ksin.

Ada segelintir daripada netizen yang berkata mereka berpeluang merakamkan detik sntik4n v4ksin sebagai kenangan walaupun tidak bergelar artis. Bergantung kepada budi bicara petugas ketika sesi berkenaan. Berikut dikongsikan komen-komen netizen.

“sy pernah kene tegur. nak swab mase tu. dy ckp jgn jadi mcm artis semua hal nak tunjuk. benda ni x payah nak megah sangat. padahal sy bukan nak rakam video. Just nak amik gamba tp tetap x sempat sbb kite fikir org belakang tunggu turn lame an..” – Netizen

“sy fikir kkm ni mesti dorang dah lame pendam nak sound artis kang x pasal viral.. isu kecik je nnti jd besar pulak. itu yg kkm sound dekat marhaen pulak nak lepaskan geram dekat artis. so x apelah x ade memori kene swab ke kene cocok ke.. borak dgn kkm ke an.. haha” – Netizen

“smlm bwak mak g amik vaksin …. xbole ikot msok dlm , klau artis siap bwak pa msok … helok je … rakam² bagai …” – Netizen

“pasal rakam pon nk jd isu semuanya x kena lahh rakyat marhaen ni makan maggi pon x kena rakam pon x kena duduk kt rumah pon x kena semuanya salah lahh x masuk neraka pon kalau x rakam” – Netizen

“tak selalu nak comment publicly harini tapi harini nak comment. Hahaha yeeee For me, tak kesah lah kan if kita upload video, mcm kita spread awareness kan like “i dah. Go get yours” Hahaha. Eee pastu bila artis, bukan setakat artis tu yang record, staff dkt ppv tu pun datang ramai ramai record. “ – Netizen

Nabila meluahkan rasa kesyukuran setelah selesai mendapatkan d0s pertama v4ksin tersebut di Universiti Malaya dan berterima kasih kepada para petugas barisan hadapan yang telah membantu beliau.

Mudah-mudahan pendedahan yang dikongsikan oleh para artis terhadap kepentingan mengambil suntik4n v4ksin ini membantu kerajaan dalam membendung pndemik c0v1d19 dalam negara kita dan seterusnya pandemik ini segera berakhir dan kita semua mampu menjalani kehidupan seperti biasa selepas ini.

Sumber : Instagram officialhlive

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!