Connect with us

Hiburan

“Sampai juliing mata aku cari” – Netizen

Published

on

Picsart 23 03 18 09 59 08 427 Scaled

Setiap yang hidup dalam dunia ini bukanlah hanya kita manusia sahaja. Tapi banyak lagi kehidupan yang lain yang tidak nampak dek mata kasar yang mendiami muka bumi ini. Apatah lagi waktu-waktu senja dan malam berlarutan, ia adalah masa yang hodupan lain berkeliaran. Apatah lagi kita yang tidak nampak akan mereka, jadinya seharusnya kita kena berjaga-jaga. Hutan juga tempat mereka yang harus kita berjaga jaga dan seharusnya lebih peka jangan terlalu berani kan.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Melihat perkongsian Tya Ariffin, beliau menyatakan bahawa ada kisah diantara gambar yang beliau kongsikan. Dan bertanyakan kepada yang lain adakah turut nampak apa yang beliau nampak.

Screenshot 20230318 094623 Instagram

Namun ramai yang antara mereka terlihat sesuatu yang men4kutkan dana da juga yang tidak dapat melihat apa yang diperkatakan oleh Tya. Tya mengatakan bahawa beliau akan bercerita pada telegram milik beliau kisah yang sebenarnya.

Namun sehingga kini beliau masih belum mempunyai masa untuk berceritakannya. Dilihat ramai yang nampak apa yang men4kutkan adalah dibelakang Tua terlihat muka yang men4kutkan dan besar malah seolah sedang mrah terhadap Tya.

Screenshot 20230318 094631 Instagram

Bukan sahaja lagu latar tersebut membuat merem4ng, sebalik video dan gambar yang Tya kongsikan itu juga membuatkan ramai yang t4kut dan ramai juga yang tidak nampak yang dikongsikan.

Pasti ramai yang mempunyai pengalaman ser4m dan pasti ada juga yang sama berpengalaman seperti Tya dek kerana banyak sahaja kisah yang tidak diceritakan kepada umum. Jika diam4ti gambar yang dikongsikan pastinya ser4m apatah lagi Tya mengenakan pakaian tradisional.

Screenshot 20230318 094644 Instagram

Bukan sedikit mendapat perhatian tetapi sehingga hampir 2000 jumlah komen diberikan kepada perkongsian Tya kongsikan. Jika tajuk atau tentang ser4m dan kisah h4ntu memang ia mendapat perhatian netizen dek kerana ia topik yang disukai.

Tapi komen-komen netizen yang mengatakan nampak h4ntu memang ramai dan ramai yang nampak jelas. Ada juga netizen yang sampai naik juliing matanya tak nampak apa yang dikongsikan oleh Tya. Itulah antara komen peminat Tya.

IMG 20230318 WA0001

Menerusi live yang di kongsikan Tya kelmarin, Tya menjelaskan yang dia langsung tidak tahu mengenai ganguan tersebut dan membuat shooting seperti biasa di tempat tersebut. Tya juga sangat terkejut apabila dia khabarkan staffnya ketika sesi mengedit. Tya juga bercerita pengalaman dia tengah shooting teamnya ada memasangkan muzik tradisional berbentuk gamelan dan bunyi bunyi itu juga telah membuat banyak benda yang maraah agaknya.

0CB65B26 D7BA 4E6C BCAC 5E78EB332EB1

Cerita Tya lagi, dia sedang shooting untuk produknya dan memakai baju tradisional dan menari dengan latar belakang muzik tersebut tetapi ada sesuatu pula nuncul di sebalik video dan gambarnya. Tya sebelum ini tidak merasa seraam lepas tengok gambarnya itu video terus rasa seraam. Ramai juga yang bertanya soal Tya tidak takut ke benda tersebut ikut balik Tya hanya menjawab dia tidak tahu.

58BFB91A DFBA 4AC3 9412 96ED2A0C9E70

Yang peliknya ramai yang nampak lebih dari satu dan tetapi ramai juga yang nampak part yang sama iaitu muka besar yang sedang mrah. Tya juga menyatakan dia juga nampak benda yang sama. Selain itu rata rata netizen tidak nampak walaupun berkali kali tengok. tetapi selepas terangkan brightness confirm clear nampak. Cuba korang tengok nampak tak. Semua semua baik baik sahaja untuk Tya dan team.

Sumber: ig tyaariffin

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!