Connect with us

Hiburan

“Risau telekung tu terkena najiis”- Netizen

Published

on

Add A Subheading 5

Bertuahnya jika dapat pergi ke Tanah Suci berpeluang bertemu pula orang alim yang membantu mendoakan kita. Tentu rasa amat bersyukur dan bertuah macam kesempatan diperoleh usahawan sensasi, Datuk Seri Vida atau DSV ini. Sudahlah malam pertama Ramadan dapat berterawih di tempat suci umat 1slam, M4sjid Al-Aqsa, bertemu pula imamnya, Sheikh Ali Umar Yakub Al-Abbasi.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Pada saat beliau berkongsi di video hantarannya ini yg dirinya ditimpa ujian hebat, tiada tempat mengadu, hanya mampu berdoa kepadaNya kerana berasa dirinya tak kuat, dapat pula rezeki DSV begini.

Screenshot 20230325 1449262

Menurut DSV tanpa imam itu mengenalinya, beliau tak sangka dan tak terfikir akan dibacakan doa oleh insan hebat itu. Memang jelas wajahnya terlihat sebak dan terharu selain turut sama menadahkan tangan.

Akui DSV, bertimpa ujian dilaluinya antaranya ujian perniagaan, ujian rumah tangga, malah ujian daripada orang terdekatnya yang dianggap seperti d4rah daging sendiri. Dalam ceria ‘berat’ ujian ditanggung DSV ya.

Screenshot 20230325 1452282

Katanya lagi dia hanya mampu berdoa dan buat masa ini sudah penat serta hanya mahu bahagia dengan anak-anak. DSV turut mengharapkan doa untuknya dan sentiasa kuat menghadap ujian mendatang.

Begitupun, bukan itu yang banyak menarik perhatian netizen. Sebaliknya respons mereka di ruangan komen lebih kepada kr1tikan telekung kembang dan meleret hingga ke tanah yang dikenakan oleh DSV.

Screenshot 20230325 1446542

“u buat telekung ni utk solat ke atau utk content? Klau skdar content membazir ye buat mahal2..membazir amalan syaitonn”, “Dato solat pakai telekung ni tp meleret ke lantai. Lantai tu bersih ke?”.

“Orang sana pun tak pakai telekung camni”, “Boleh mengganggu tumpuan jemaah ketika bersolat”, “Yang bukan2…heran betul la”, “Risau telekung tu terkena najis”, “Jgn le bt yg tidak2 bln puase ni..jgn tmbh dose..bile nitizen x tahan saba utk berkate Buruk..”.

5A6EF49D 85FD 49A1 85E8 39461E79C4B7

Itu antara komen netizen. Sesungguhnya telekung berkilau beliau tu sememangnya ‘mengundang’. Begitupun ada juga yang back up DSV mengatakan ia sekadar konten.

Terdahulu menunjukkan dirinya berjalan turun dari tangga dan kemudiannya berjumpa Sheikh Ali, sebaik pertemuan nampak ringkas itu, DSV kembali berjalan dengan telekung panjang yang terseret di tanah.

Screenshot 20230325 1448482

Walaubagaimana pun Dsv tetap kreatif di dalam membuat perniagaan dan marketingnya. Kalau dulu tagline qu puteh qu puteh barulah putih dengan gediiknya itu viraal di laman sosial sampaikan kanak kanak pun suka tagline tersebut. Ramai yang mengharapkan agar Dsv berhenti membuat marketing yang berkait dengan ag4ma seperti ini. Lebih elok menjadi Dsv yang bersederhana di dalam marketing. Nanti lebih ramai yang sayangkan Dsv dan lebih menghorm4ti Dato. Kita doa yang baik baik buat Dsv.

Sumber : IG DSV

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!