Connect with us

Hiburan

“Pak Nil xyah nk cuc0k2 muka lama lg hensem” – Netizen

Published

on

Entah kenapa agaknya dengan lelaki idaman Malaya dan pengacara yang pernah popular suatu ketika dulu ni. Tampak berusaha keras benar nak ‘mencantikkan’ wajahnya. Bibirnya kini kelihatan lebih tebal tiga kali ganda lebih daripada biasa. Nampak pipinya membulat ‘naik’. Dah seperti mereka yang baru lepas ambil svntikan b0t0ks. Itu yang berlaku kepada Datuk Aznil Hj Nawawi atau mesra membahasakan dirinya Pak Nil ini.

Sungguh ramai yang terkejut dengan perubahan mendadak wajahnya itu. Penulis sendiri macam tak percaya. Seperti sekelompok artis tempatan lain, beliau juga seakan tak khuatir melakukan prosedur sama.

Seperti netizen lain yang memberikan komen semasa beliau membuat ‘live’ di IGnya, penulis dan ramai lagi nerizen lain yang ingat Pak Nil hanya menggunakan filter semasa live tersebut hingga penampakan raut muka beliau sdemikian rupa.

Pun begitu, Pak Nil menafikan beliau menggunakan filter. “Tula orang kata, terimalah ajalah (umur meningkat). Kita dah ikut dah ikut umur. Orang suruh pergi la kat spa-spa. Spa tu lambat. Terus je lah injek. Buat lip f1ller, b0t0x, f1ller naikkan pipi. Lupa nak panjangkan dagu je” itu antara kata Pak Nil.

“Senyum, mrah, terkejut… (muka) sama…. Hahaha… adoi… macam mana Melodi tak nak cover ke?,” antara kata Pak Nil lagi. Dalam pada itu ramai juga yang membandingkan wajahnya sama dengan individu itu dan ini sehingga Pak Nil mengingatkan agar tak berbuat demikian.

“Ko nak injek muka kau ke tak nak injet ke tak payah petik nama orang.” Tidak berpuas hati dengan netizen yang memberikan komen perbandingan dengan individu lain, kata Pak Nil itu boleh menimbulkan fitnah.

Dalam live itu jua, beliau menjawab soalan dan komen-komen netizen. Ada yang bertanya sama ada s4kit, katanya ‘benda ni’ tak s4kit pun. Ada juga yang bertanya bila nak kawin? Jawab beliau ‘nak kawin la ni buat muka gini…’

Buat mereka yang menegurnya keningnya pun ‘naik’ sekali, manakala ada yang berkata bibirnya besar, jawab Pak Nil: ‘Eh ni trend la. Mungkin bagi awak besar, bagi saya biasa je’. Kelihatan serius, antara lain kata Pak Nil beliau akan melakukan lagi prosedur untuk menegangkan pipinya.

Ada juga yang terkejut dengan wajahnya itu dan memberikan komen tak gemar dengan wajah baharunya dan tetap berkeras mengatakan beliau hanya menggunakan filter, namun jawab Pak Nil ‘Ok apa… cantik apa. Cantik tu subjektif dik.’

Dalam pada itu, menjawab kata-kata netizen yang terkejut melihat rupanya itu, Pak Nil menjawab ‘bukan filter dik, ni filler. Ni wajah terbaruku.’ “Menaakutkan ke? Ok kan? Pak Nil ok je.. Doakan Pak Nil dapat banyak job dengan wajah ini”, antara katanya. Pak Nil… ooh Pak Nil.. penulis masih berharap ini hanya filter. Huh..

Sumber : Ig Datuk Aznil Hj Nawawi

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!