Connect with us

Hiburan

“Nama secret, pandai Cik Yam” – Netizen

Published

on

World Wide24.com 77903584b0d68e25da2a735ebf6cbe08

Baru-baru ini, pelakon dan usahawan yang berasal daripada Kelantan iaitu Fizo Omar mengumumkan berita gembira apabila isterinya, Fazeera Nazri disahkan hamil anak kedua selepas lapan bulan melahirkan cahaya mata pertama mereka. Ketika itu, Fizo juga memberitahu kandungan isterinya itu sudahpun berusia lima bulan dan dia bakal menerima kehadiran anak yang ketiga.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Namun begitu, berita gembira yang di kongsikan oleh pelakon berkenaan mengundang kontr0versi apabila netizen menyatakan rasa bimbang dan berkongsi cerita sedih berkenaan ibu yang melahirkan anak dengan jarak umur yang sangat dekat.

World Wide24.com C3f3982dc67adb13212aa157dfe56a7e

Walaupun pelbagai reaksi daripada netizen yang di terima pelakon tersebut ketika itu, namun Fizo dan isterinya bersikap tenang dalam menghadapi apa jua kritikan kerana mereka lebih tahu untuk mengendalikan perihal keluarga sendiri.

Menerusi perkongsian terkini di Instagram Fizo Omar, usahawan dan pelakon berkenaan memuatnaik satu video yang berkongsi perkembangan terbaru bayi dalam kandungan isterinya.

World Wide24.com 0f5b4a0d288fb60b7c4fe6a83acf09cb

Menurut Fizo, hari tersebut adalah hari terakhir isteri beliau berjumpa doktor untuk pemeriksaan kandungan isterinya. Usia kandungan bayi terkini adalah 36 minggu dan doktor juga berkata isterinya itu bakal melahirkan bayi mereka pada bila bila masa.

Di dalam video yang di paparkan itu, anak sulung Fizo iaitu Maryam juga turut menemani Fizo dan isteri ke h0spit4l kerana tidak mahu melepaskan peluang untuk melihat adiknya yang masih di dalam kandungan.

World Wide24.com Fa2d7eaddb1e50554e07853c3f4fc861

Fizo turut merakamkan gelagat Maryam di h0spital. Bijaknya Maryam apabila tidak mahu berkongsi nama adiknya terlebih dahulu dan hanya berkata ‘Rahsia’ membuatkan Fizo dan isterinya tertawa.

Menurut Fizo, keadaan isteri dan anak dalam kandungan isterinya itu sihat. Fizo yang memilih H0spit4l Andorra berkata meskipun kini beliau tinggal di Ampang dan lokasi tempat tinggalnya itu agak jauh daripada H0spit4l Andorra namun beliau tetap memilih h0spit4l berkenaan kerana menyukai servis dan fasiliti yang di sediakan di h0spit4l itu.

Menerusi video yang di kongsikan oleh Fizo itu juga, pelakon itu sempat memohon doa daripada para pengikut instagram beliau supaya urusan isterinya untuk bersalin di permudahkan dan mudah mudahan bayi dalam kandungan juga selamat.

Seperti kebiasaan, kemas kini hantaran itu Fizo juga sempat menyelitkan nota kaki luahan rasa syukur dan beruntung beliau kerana di kurniakan dua orang anak dalam tempoh setahun memandangkan beliau masih boleh mengguna pakai barangan anaknya Wan Khaleeda sebelum ini.

World Wide24.com 508337133efd93464e01c34a5d68742f

Menjengah ke ruangan komen, rata- rata netizen memuji isteri Fizo yang masih kelihatan jelita meskipun sudah sarat mengandung dan hanya menunggu masa untuk melahirkan.

Netizen terhibur dengan gelagat Che Yam yang sangat cerdik dan sudah memahami untuk merahsiakan nama adiknya itu terlebih dahulu sebelum berkongsi di media sosial. Netizen turut mendoakan kesihatan isteri Fizo dan urusan untuk bersalin di permudahkan nanti. Berikut di kongsikan komen komen netizen.

World Wide24.com 4362ad387f7b4da2a965573bcc852997

Terdahulu, pendedahan Fizo mengenai kehamilan isterinya ketika kandungan isterinya mencecah 5 bulan sebelum ini mengundang reaksi kurang senang daripada netizen.

Menurut netizen, kehamilan dengan jarak yang terlalu rapat memb4h4yakan kesihatan ibu dan tidak boleh di jadikan contoh oleh masyarakat memandangkan Fizo seorang selebriti dan sentiasa di perhatikan oleh orang ramai.

Sumber: ig fizo omar

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!