Connect with us

Hiburan

“MasyaAllah, sejuk mata mandang tgk zizi leni” – Netizen

Published

on

Erinsakura 05e4364698d0b839aa22d8d08d0b118f

Mendapat hidayah itu adalah satu anugerah daripada Allah. Ia dianggap anugerah kerana ianya mendatangkan kebaikan kepada kita dunia dan akhirat. Bukanlah senang untuk mendapat hidayah kerana pelbagai dugaan akan ditempuh untuk kita selalu lalai. Tidak kira lelaki atau perempuan, mendapat hidayah itu adalah tanda Tuhan tidak pernah melupakan setiap seorang hambaNya.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Seperti kita kenali pelakon dan penyanyi rap wanita tempatan kita, Zizi Kirana yang selalu dikenali sebagai seorang rapper yang bersuara serak-serak basah dan ‘daring’ di dalam industri hiburan tempatan. Beliau yang memulakan kariernya sejak 2009 selalu dilihat tidak mengendahkan kecaman dari sosial media tentang dirinya yang selalu kelihatan sks1.

Erinsakura 4a7d804318fceaaa04b65c686990bd8e

Namun, siapa tahu Zizi Kirana sekarang nampaknya terbuka hati untuk berhijab dan memakai pakaian sopan baru-baru ini. Beliau sekarang sering dilihat memakai hijab dan menjaga auratnya dalam laman ignya mendapat perhatian netizen.

Di lihat di dalam video Tiktok Zizi yang dikongsinya dalam laman ignya itu, beliau memakai selendang merah jambu dan cocokkan dengan pakai kasual yang longgar berwarna merah mendapat pujian dari masyarakat netizen yang menonton video tersebut.

Ramai peminat Zizi Kirana sangat bangga akan dirinya kerana telah mendapat hidayah untuk menutup aurat dan mendoakan beliau terus istiqomah dengan keputusan beliau memakai hijab dan menutup aurat. Ramai juga yang menuji beliau kelihatan lebih cantik sekarang berbanding dahulu.

Erinsakura 195e0c4c061a7b5434f26ccf55285f55

Sepertimana susah untuk mendapat hidayah, susah juga untuk istiqomah untuk mengekalkan hidayah itu terus berada dalam hati kita. Istiqomah dalam meneruskan kebaikan yang kita lakukan itu sangat sukar namun kita harus banyak berdoa agar Allah mengekalkan rasa hati untuk melakukan kebaikan tersebut.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!