Connect with us

Hiburan

“MashaAllah cantik dan indah namanya, semoga menjadi anak yg soleh” – Netizen

Published

on

World Wide24.com 4fff2cf033d9b36112de53aeba951a1c

Neelofa Mohd Noor dan juga suaminya pndakwah bebas Haris Ismail membuat pengumuman rasmi menerusi media sosial bahawa mereka telahpun selamat menimang cahaya mata kedua mereka pada hari selasa yang lalu 11 Julai sekitar jam 10.45 malam.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Anak kedua Neelofa itu yang merupakan seorang bayi lelaki kini dalam keadaan sihat. Pengumuman yang di kongsikan oleh Neelofa menerusi Instagram story itu antara lain meluahkan harapan beliau sebagai seorang ibu supaya anak keduanya itu membawa keberkatan kepada keluarga mereka.

Beliau juga mendoakan supaya bayi lelaki berkenaan menjadi anak yang soleh, berbakti kepada orang tua, berguna kepada agama, keluarga, nusa dan bangsa.

World Wide24.com 5c1c639a6020608c27db4ab813cc92ae

Neelofa juga memohon doa orang ramai untuk anak keduanya itu agar membesar dengan baik dan cerdas, di beri kesihatan  dan umur yang panjang.

Sebagai seorang ibu bapa yang sudah mempunyai dua orang cahaya mata, Neelofa juga berharap untuk mampu menjadi ibu bapa yang baik dalam mendidik dan membesarkan kedua dua orang anaknya itu.

World Wide24.com E78fd57a8123b31203fb1b2d02657bc5

Sepertimana anak sulungnya Muhammad Bilal sebelum ini, Neelofa berkata,  nama anak keduanya bakal di kongsikan dengan para peminat setelah 7 hari kelahiran nanti.

Menepati janji beliau kepada para peminat, sempena hari ketujuh kelahiran cahaya mata kedua beliau sejak di lahirkan pada 11 Julai yang lalu, Neelofa akhirnya telah berkongsi sekeping gambar terbaru putera keduanya itu bersama anak sulungnya Muhammad Bilal.

Neelofa berkata, seperti mana kelahiran Muhammad Bilal yang lalu, perasaan kasih dan sayang beliau terhadap putera keduanya juga terjalin. Oleh itu pemilihan nama untuk cahaya mata keduanya itu juga semestinya di pilih dengan teliti.

Neelofa turut berkongsi hadis nabi menerangkan mengenai pemilihan nama anak sulungnya itu di buat sebelum ini.

Hatinya terpaut dengan keikhlasan dan keberanian sahabat nabi Bilal dalam mempertahankan aqidah dan menjadi antara ahli syurga yang di janjikan nabi. Di sebabkan itu beliau dan suaminya sepakat memilih nama Muhammad Bilal agar menjadi seakan Bilal bin Rabah R.A.

World Wide24.com 1d2aa0edb6e4f73d683ee660874ff971

Untuk anak kedua mereka pula, Neelofa dan suami sepakat menamakan Abdullah Abbas. Pemilihan nama anak keduanya itu pula adalah merujuk kepada hadis HR.

Bukhari yang menerangkan bahawa nama yang paling di cintai Allah adalah Abdullah kemudian Abdurrahman.

Manakala Abbas pula di ambil daripada nama seorang sahabat nabi iaitu Ibnu Abbas yang pernah di doakan oleh nabi. Berkat doa nabi tersebut Ibnu Abbas sangat bijak walaupun usianya masih muda.

World Wide24.com Eef556fad30e50f78f9540683f79377a

Menjengah keruangan komen, netizen memuji pemilihan nama yang di berikan oleh Neelofa dan suami buat anak keduanya itu.

Netizen juga memuji perkongsian Neelofa di ruangan kapsyen yang turut berkongsi ilmu serta hadis nabi untuk menjelaskan mengenai pemilihan nama anak keduanya.

Rata rata netizen mendoakan anak kedua Neelofa itu membesar menjadi anak yang soleh dan taat kepada perintah Allah serta kedua ibu bapanya.

Terasa sebak dan syahdu doa seorang ibu buat anaknya ketika membaca penulisan Neelofa di ruangan kapsyen. Berikut di kongsikan komen komen netizen.

World Wide24.com 7cb9ec661caca596f3a790e9137cd6bc

Sebagai ibu bapa sudah pasti Neelofa juga mempunyai harapan yang menggunung buat anak keduanya itu. Neelofa turut berdoa supaya Abdullah Abbas ini juga dipilih Allah menjadi Daie yang akan menyampaikan dakwah seluruh alam. Neelofa juga berkongsi rasa bahagia dan gembira di atas kelahiran anak keduanya itu bersama para pengikut beliau.

Sumber: ig neelofa

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!