Connect with us

Hiburan

“Kening mul0t berjahit konon gster tp bg kucing terus menggelupoq”- Syatilla

Published

on

Polish 20220202 165939783 Scaled

Anak itu adalah satu anugerah teragung dari Tuhan. Setiap anak yang dilahirkan mempunyai sifat dan personaliti yang berbeza-beza. Jika kembar sekalipun, mereka pasti akan punyai sifat, personaliti dan ragam mereka yang tersendiri. Sebagai ibu bapa, ragam dan sifat anak-anak ini perlulah antara dicegah menjadi semakin melarat atau menyokong perkara itu bergantung pada apakah sifat dan personaliti tersebut.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Contohnya seperti jika anak cepat t4kut akan benda yang tidak mendatangkan mud4rat pada mereka perlulah dilatih untuk mereka menjadi berani menempuh sifat t4kut mereka itu. Siapa lagi tidak mengenali Syatilla Melvin dengan keluarganya yang penuh dengan drama dan gelak tawa.

Screenshot 20220201 120651 Instagram

Syatilla Melvin dan Sam Shaheizy telah berkahwin pada tahun 2016 dan telah mempunyai 2 orang anak sepanjang perkahwinan mereka setakat ini. Pada tahun lepas, dikhabarkan bahawa Syatilla telah mengandung buat kali ketiga bakal membawa seorang lagi insan dalam keluarga kecil mereka.

Netizen juga kenali  bahawa keluarga Syatilla dan Sam Shaheizy adalah keluarga yang aktif dan lasak. Pasangan tersebut juga kadang kala juga berkongsi cerita harian apa yang terjadi kepada anak-anak mereka. Anak-anak mereka terutama Syeriv Shaheizy iaitu anak sulungnya tidak kekok apabila berdepan dengan kamera.

Screenshot 20220202 165240 Instagram

Setiap anak pasti mempunyai satu sifat t4kut akan sesuatu perkara. Ada yang t4kut akan ketinggian, ada yang t4kut dengan kelajuan atau haiwan dan sebagainya. Ini menunjukkan mereka mempunyai perasaan apabila menempuh atau menjumpai sesuatu yang baru dalam kehidupan mereka.

Baru-baru ini, Syatilla sekali lagi berkongsi tentang anak sulungnya Syeriv yang dilihat seperti mempunyai ket4kutan pada kucing. Beliau merakam memori itu di rumah kediamannya baru-baru ini. Seperti yang kita tahu, Syeriv adalah anak lelaki pasangan itu dan beliau sering dilihat sebagai anak yang aktif dan lasak.

Screenshot 20220202 165506 Instagram

Oleh kerana beliau begitu lasak, beliau sering ditempuh kemal4ngan kecil dan mempunyai beberapa jaahitan dek kerana kemal4ngan yang berlaku atas dirinya. Namun, tidak semua tahu bahawa Syeriv sangat t4kut akan haiwan peliharaan yang jinak iaitu kucing.

Mengikut Syatilla di ruangan kapsyennya, Syeriv punyai beberapa jahitan di kening dan mulut dan kelihatan seperti gster tetapi hakikatnya anak sulungnya itu sangat takut pada kucing. Netizen sangat terhibur dengan keletah dua beranak ini dan melihat reaksi Syeriv terkejut apabila kucing itu menerjah kepadanya.

IMG 20220202 172443

Perasaan takut ini adalah perkara yang biasa dialami oleh semua manusia terutama sekali golongan kanak-kanak seperti Syeriv. Perasaan ini akan semakin lama akan semakin hil4ng kerana sesetengah kanak-kanak mereka akan cuba menempuh ketakutan itu dan memberanikan diri untuk hil4ngkan perasaan tersebut.

Maka kita sebagai ibu bapa perlu membantu mereka menempuh proses tersebut supaya mereka lebih yakin dengan diri mereka sendiri.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!