Connect with us

Hiburan

“Hormatlah sikit pada s0ngkok tu” – Netizen

Published

on

Penampilan para artis pastinya akan sering menjadi sorotan ramai. Lebih-lebih lagi pada bulan Ramadhan yang mulia ini, sensitiviti aurat haruslah dititikberatkan oleh artis-artis hiburan tanah air kita. Bukan sahaja demi menghorm4ti kesucian bulan Ramadhan ini malah menjaga pandangan setiap mereka yang melihat postingan dari para artis ini.

Posting terbaru dari pelakon Shaheizy Sam di Instagramnya yang dimuatnaik bagi tujuan promosi ini telah mendapat perhatian ramai apabila ramai yang tidak senang dengan penampilannya dalam video tersebut.

Kebiasaannya bab penampilan ini lebih kepada artis wanita yang sering mendapat kritikan, ternyata artis lelaki juga tak ketinggalan dari mendapat kritikan pedas jika melibatkan penampilan yang tak enak di pandang mata ini.

Video Shaheizy Sam itu telah diambil demi mempromosikan baju Melayu jenama keluarannya sendiri bersama-sama dengan adik iparnya iaitu Safawi Rasid yang turut mempromosikan baju itu. Namun penampilan keduanya telah mendapat kecaman ramai apabila mereka hanya menggunakan seluar pendek dalam video tersebut.

Lebih teruknya, Shaheizy Sam yang ketika itu turut memakai songkok di kepala telah dianggap tidak menghorm4ti agama oleh para netizen kerana sudah sedia maklum aurat lelak. Dan paras mana yang harus di jaga daripada umum.

Ramai juga merasakan Sam sangat tidak matang dan tidak beradap apabila macam sengaja up video tersebut tanpa editing part mana yang harus di tutup.

Shaheizy Sam telah mendapat kritikan pedas dari para netizen di Instagramnya itu kerana dia dikatakan telah memain dan mempersendakan bukan sahaja agama malah bangsa Melayu. Ini kerana songkok memang terkenal dalam pemakaian orang Melayu di dalam dunia ini.

Walaupun begitu, masih ada peminat yang cuba untuk menjadi penengah diantara ramai yang mengecamnya dengan menasihatkan agar orang ramai cuba untuk menasihati dengan kata-kata yang baik sahaja serta tidak mengikut emosi dan perasaan.

Para artis seharusnya berfikir dan menapis dahulu setiap apa yang mahu mereka kongsikan bersama orang ramai di Instagram mahupun sosial media yang lain. Jika tidak beginilah rumitnya menghadapi kritiikan ped4s daripada para netizen. Harap Sam tidak akan ulang lagi kesilapan yang sama.

Sumber: Instagram Shaheizy Sam

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!