Connect with us

Hiburan

“Hati-hati Raden, tak0t terjadi ayah Cikb nanti” – Netizen

Published

on

Zaman media sosial ni… kalau tak ber’TikTok memang tak ‘sah’. Bukan saja netizen biasa, selebriti dan ‘orang media’ apatah lagi… Selain mengikut trend terkini, penggunaan TikTok sebagai medium media sosial lebih mudah dan menarik, ada pelbagai genre video selain kini sudah menjadi medan menambah pengetahuan. Namun awas dalam penggunaannya ya…

Macam hantaran dikongsikan media sosial stesen radio ERA ini, dalam berTikTok pun boleh menimbulkan kerisauan netizen dibuatnya…. Lihat saj4lah aksi usahawan sensasi, Datuk Seri Vida dan anaknya Cik B bersama tiga penyampai radio ini.

Jika diikutkan di kapsyen hantaran, DSV dan Cik B yang minta nak berTikTok dengan mereka bertiga. Tapi dalam berbaris ‘keretapi’ tu ramai pulak yang risau akan ‘jarak’ terutama antara DSV dan Radin.

Umum maklum, dua lagi penyampai juga pelawak, Nabil Ahmad dan Azad Jazmin sudah berpunya, pandai pulak mengatur kedudukan Radin yang masih bujang berada di sebelah DSV yang belum ada pengganti. Baru tak ada yang marah ya…

Pun begitu, bila menari TikTok rapat sebegitu, ramai pula yang risau dan menyakat si Radin. Kalau DSV mungkin tak risau sangat sebab umum tahu beliau memang aktfi dan energetik sebegitu… Maka tak kurang yang respons mencuit hati di ruangan komen.

“Hati hati raden. Takut terrrrjadi ayah cikb nanti”, “Radin … first tengok je aku dah risau dgn ko”, “Antara bertiga hat laki tu, mesti ada bincang siapa duduk depan”, “Pandai eh bg yg bujang sebelah dsv”.

“Aku risau je bont0t dato vida tu kena kt radin”, “Ehehh dekat sngt raden & dsv tue agak2 ler”, “Dia yg joget aku yg eh eh eh”, “Apsal berlaga ni”,

Itu antara komen netizen. Ada pula yang mengusik nakal mengatakan yang Radin dah nampak sesuai dengan DSV. Biasalah tu… kalau penyampai, kawan-kawan dan netizen tak mengusik, sunyi pulak medsosnya…

Lucunya kalau meninjau hantaran sama melalui media sosial DSV, lain pulak kedudukan Radin, Nabil, Azad dan Cik B bersama DSV. Tampak lebih sopan ketika berTikTok gitu… Apa pun pasti mereka tahu ia sekadar hiburan.

Netizen jangan ambil serius sangat ya… Apa pun seperti selebriti, netizen pun kena ambil perhatian juga sudut pandang ketika buat konten. Kadang tak semestinya apa dilihat sama masa kejadian. Selamat berTikTok….

Sumber : IG ERA

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!