Connect with us

Hiburan

“Harap2 jiran si Adira nampak video ni”-Netizen

Published

on

Kalau dah namanya hidup berjiran, sudah pasti kita semua sudah terbiasa dengan sikap yang saling bertoleransi antara satu sama lain. Yelah, dah nama pun berjiran mestilah kena selalu amalkan segala nilai murni yang ada tu kan, kalau taknak bertoleransi, tak payah hidup berjiran. Betul tak ?

Pun begitu, banyak juga ragam-ragam antara sesama jiran ni.  Sebabtulah, kita kena sentiasa berbaik dan saling kenal berkenalan dengan jiran sendiri. Bahkan, ada sesetengah yang tidak mengenali jiran mereka, walaupun rumah nya hanya bersebelahan.

Apa salahnya kalau jika ada masa terluang, kita semua ambil sedikit masa kita untuk beramah mesra dengan jiran kita. Betul tak ? Tak pun, adakah suatu event yang mana boleh mengumpul semua jiran tetangga dan bersatu melakukan satu event.

Barulah seronok kalau hidup berjiran macam tu kan ? Korang semua pun pasti pernah mengikuti mana-mana event yang menyatukan jiran tetangga korang semua. Betul tak ? Bak kata pepatah, muafakat membawa berkat.

Kalini, ada dimuat naik video telatah Adira Suhaimi yang melakonkan parodi di mana jika jiran nya yang telah membeli perabot baru untuk rumah mereka. Sememangnya telatah yang dilakonkan oleh beliau itu sangat mencuit hati dah melucukan hati semua.

Beliau yang konon nya menyibukkan diri berada di luar rumah ketika mana jiran nya sedang mengangkat segala perabot yang baru dibeli oleh mereka. Alahai, memang akan terbahak-bahak korang tengok telatah yang dilakukan oleh Adira tu tau, sangat lucu.

Bukan main busy b0dy lagi ye beliau, sorok-sorok semata-semata nak tengok jiran nya tu beli apa untuk kegunaan rumah mereka. Ngekek gelak tengok telatah yang beliau lakukan tersebut. Macam-macam ragam dia ye, kelakar betul.

Agaknya, semua orang akan melakukan hal yang sama bila jiran korang beli perabot macam tu kan ? Agaknya korang berperangai macamtu tak ? Kantoi kalau korang pun perangai macam tu. Macam-macam ragam semua  komen netizen.

Justeru, tak dapat dinafikan bahawa dah kalau namanya pun hidup berjiran, kita mestilah sentiasa untuk bermuafakat dan saling bertoleransi anatara satu sama lain. Barula seronok, jangan kita tak kenal pula siapa jiran di depan dan belakang rumah kita.

Sumber : Ig Adira.Suhaimi

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!