Connect with us

Hiburan

“D bosan bila perot diisi lbh dari had, alih2 mkn sekadar utk hidup saja”- Diana Danielle

Published

on

Patutlah tubuhnya maintain cenggitu je. Bukan tak mahu makan. Pernah cuba ambil lebih tapi tak boleh. Untunglah pelakon berwajah pan Asian cantik lawa ini. Tak perlu nak susah-susah sekat makan. Badannya sendiri yang siap beri am4ran untuk berhenti mengunyah pada masa sepatutnya. Eloklah.. dapat juga ikut saranan Nabi kita untuk berhenti makan sebelum kenyang, bagus begitu kannn..

Pada usianya 31 tahun pada tahun ini, Datin Diana Danielle dilihat berjaya mengekalkan berat dan tubuh badan ideal nya dengan menjaga makan dan sedikit senaman. Beruntungnya ibu ni.. dah beranak dua, tak pernah nampak pun tubuhnya naik bagai dipam-pam.

Jika kebanyakan orang kita mengambil pendekatan sebaliknya uniknya isteri kepada aktor, Datuk Farid Kamil ini, menurutnya beliau tak sukakan rasa kenyang. Justeru Diana atau mesra dipanggil D ini selalunya akan berhenti makan sebelum berasa kenyang.

Secara semulajadi katanya itu kaedah bagaimana beliau dapat mengekalkan jisim tubuhnya kekal sama. Jujur memberitahu memang ada kalanya nafsu makan itu datang, cuma ia tak lama sebab point tak suka rasa kenyang itu.

Kata D, beliau jadi rimas bila perutnya diisi melebihi had, kemudian boleh mengundang rasa semput dan mengantuk. Jadi D prefer makan untuk hidup sahaja, coretnya di hantarannya yang dikongsikan di IG nya itu. Patutlah Diana slim ya.

Untuk info, 2019 lalu Diana pernah berkongsi mengenai ser4ngan panik dan disahkan menghidap gangguan keresahan. Tak menjangkakan terkena sr4ngan terbabit, beliau memilih untuk mengubah gaya hidup lebih baik bagi mengatasinya.

Diwawancara akhbar tempatan, Diana memberitahu bahawa dktor mengesahkannya mengalami gngguan keresahan tetapi beliau tidak mahu terikat dengan ub4t. Ini kerana gaya hidupnya sudah bertukar tiga bulan sebelum terkena sr4ngan itu.

Justeru kata Diana, dktor menyarankannya supaya makan banyak (ikut keperluan sepatutnya) dan tidur ikut masa. Hasilnya, pada pemeriksaan tiga minggu kemudian, doktor menjelaskan keadaannya jauh lebih baik dan minta supaya mengekalkan gaya hidup itu.

Bersyukur sudah tidak perlu jumpa doktor lagi dan tiada tanda-tanda kemurungan serius, Diana pada masa itu turut menyarankan mana-mana individu yang mengalami tekanan agar kembali kepada fitrah.

Sama seperti bab makan dalam hantaran beliau kali ini, ketika temuramah itu kata Diana, asalkan sihat, cukup makan, cukup tidur dan menjalani kehidupan dengan gembira tanpa menyusahkan orang lain itu pun sudah mencukupi. Sederhana sungguh orangnya D ni ya. Moga ada yang terinspirasi…

Sumber : Ig Diana Danielle

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Facebook

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!