Connect with us

Hiburan

“Anak laki2 ni cepat betul pengaaruh filem, hehe” – Netizen

Published

on

Siapa saja yang sudah menonton filem Mat Kilau pasti akan terkesan, apatah lagi jika berjiwa merdeka dan sikap sayangkan masyarakat. Begitu juga setiap drah melayu yang mengalir didalam badan pasti ada sikap yang mahukan kebaikkan. Bersil4tjuga satu kebudayaan rupanya. Budaya yang seolah semakin menghil4ng disalam badan setiap dari kita.

Anak Bl4ck Hanifah, iaitu Dayyan, sebelum menonton filem Mat Kilau tidak bersilat, malah lemah lembut sikapnya. Selepas menonton pula berlainan sikapnya.

Sikapnya berlainan selepas menonton filem tersebut, keluar saja dari pawagam terus sentiasa membuka buah silat. Meskipun sumb4ng m4mbang.

Aksi Dayyan dirakam oleh dadinya, Bl4ck, dan anaknya memang spontan membuat sebegitu. Siap ada kekuda lagi dari silatnya, tapi tak m4lu pula Dayyan di tengah-tengah mall itu dibuka langkah bersilat.

Selepas menonton filem Mat Kilau memang auranya sedikit berlainan. Lahir sikap yang menyukai dan mencintai ilmu persilatan. Malah selepas ini mungkin akan menyertai persilatan pula.

Bl4ck terkenal mulanya dengan bakat nyanyian yang tinggi picthingnya, kemudian boleh berlakon dan kini boleh menceburi bidang lawak pula. Diikuti anaknya yang suka melawak dan melakukan aktiviti lasak.

Ramai yang menyokong kata-kata Bl4ck, memang betul selepas menonton filem tersebut. Memang sesuatu yang lain. Hati terus terpikat dengan silat.

Inilah komen-komen mereka. Ramai kata memang begitu, auranya kena sehingga menusvk kalbu. Semoga menjadi anak soleh dan pencinta bangs4 akan datang.

Bagus betul Dayyan semuanya telah dirasai olehnya. Sebelum ini pandai menunggang motorsikal, sekarang nak bersilat pula. Semoga tercapai Dayyan.

Sumber: ig bl4ck.hanifah

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY Media tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!