Connect with us

Hiburan

“Aduhh terburai tasbih abang, sorry ye ye”- Netizen

Published

on

Nur Qistina Raisah binti Mohd Kamarol Azri atau Qistina mula menceburkan diri dalam dunia lakonan sejak di usia kanak kanak. Beliau terkenal dengan watak lakonannya sebagai Alisya di dalam drama Papa Ricky dan juga sebagai Tengku Aqilah kecil dalam drama Lafazkan Kalimah Cintamu. Beliau memulakan kerjaya lakonannya pada usia 4 tahun.

Baru baru ini nama pelakon Qistina Raisah tular dek kerana satu salah faham bersama seorang lagi pelakon remaja yang lebih senior daripadanya.

Meskipun pelakon remaja tersebut tidak menyebut nama individu yang mencari pasal dengan nya namun ramai netizen yang memetik nama Qistina Raisah sebagai individu yang di maksudkan oleh pelakon remaja berkenaan.

Insiden tersebut membuatkan nama Qistina sedikit tercalar namun Qistina mengambil pendekatan berlapang dada dan memaafkan pelakon remaja tersebut.

Malahan Qistina juga mengambil sikap professional dan tidak kisah jika di pertemukan dengan sebarang projek lakonan bersama pelakon remaja tersebut di masa akan datang.

Bagi Qistina, industri hiburan kecil sahaja dan berkemungkinan besar dia akan berjumpa juga dengan pelakon remaja tersebut dan Qistina juga tidak mahu bermasam muka demi mengelakkan kesukaran dalam bekerja suatu hari nanti.

Qistina juga menegaskan niatnya muncul sebagai pelakon dalam industry hiburan hanyalah untuk mencari rezeki buat keluarganya dan beranggapan pelakon remaja tersebut juga begitu. Oleh itu, Qistina tidak mahu perkara tersebut di panjangkan

Menerusi satu perkongsian terbaru di Instagram Qistina, remaja berkenaan memuatnaik sekeping gambar dirinya berpakaian seperti seorang wanita dewasa merakamkan gambar di hadapan pusat beli belah popular iaitu Pavilion.

Hantaran gambar berkenaan menarik komen komen daripada para netizen untuk menegur cara pelakon remaja tersebut berpakaian. Sebelum ini, gaya pelakon tersebut sudahpun menjadi bualan apabila ramai warganet mendakwa dirinya matang dari usia kerana cara pemakaiannya.

Penampilan Qistina yang bakal menginjak usia 14 tahun pada Disember nanti juga turut di perkatakan kerana gayanya yang tidak sesuai dengan usia.

Bagaimanapun tinjauan di ruangan komen mendapati, gambar berkenaan memperoleh pelbagai reaksi daripada warganet. Antaranya ada yang mengkritik dan menegur cara pemakaian pelakon drama itu yang dikatakan tidak sesuai dengan umurnya yang masih remaja sekolah.

Netizen juga memberikan teguran kepada Qistina untuk memperbaiki cara dirinya berpakaian agar sesuai dengan usianya yang masih remaja. Sementara itu, ada juga warganet yang memuji kecantikan aktres tersebut yang semakin menyerlah setelah meningkat remaja.

Netizen menasihati Qistina untuk menghargai masa remajanya dengan menikm4ti masa mudanya itu dan melakukan aktiviti sepertimana remaja seusia dirinya yang lain. Antara komen komen yang ditulis oleh netizen adalah seperti berikut.

Semoga Qistina mengambil nasihat dan teguran daripada netizen sebagai motivasi untuk dirinya memperbaiki penampilan sebagai seorang remaja. Adakalanya nasihat yang di utarakan oleh netizen itu ada benarnya.

Sumber: instagram qistinaraisah08

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!