Connect with us

Hiburan

“Terlalu byk khasiat pokok ni, sy belajar ttg buah ni dgn Pakar perubatan holisitik di Jakarta” – Bonda Rozita

Published

on

Erinsakura 136e902321987740f93f62202695863b

Ilmu perubatan ini sangat meluas dan memerluukan orang yang punyai minat yang mendalam baru boleh mempelajarinya. Ia sangat meluas sehingga punyai pelbagai jenis bidang dalam bidang perubatan ini. Antaranya adalah pakar orth0pedik untuk tulang dan pakar ped1atrik untuk kanak-kanak dan sebagainya. Ini termasuk juga dengan bidang perubatan holistik dimana dktor pakar holistik menggunakan semua bentuk penjagaan kesihatan tak kira dari segi ubat konvensional dan alternatif untuk merawat pesaakit mereka.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Siapa tidak mengenali Bonda Rozita yang terkenal dengan produk formulasi herba beliau Sendayu Tinggi dan Jamu Ratu Malaya. Beliau juga dikenali sebagai seorang yang selalu berkongsi ilmu herba dan kebaikannya pada pengikutnya di laman ig.

Erinsakura 2b21f29d76460d5494c4871852441a3e

Bonda Rozita selalu memperkenalkan buah dan sayuran yang memberi kebaikan kepada kesihatan badan kita. Baru-baru ini, beliau menunjukkan hasil tanaman beliau di tepi rumahnya dan berkongsi kebaikan buah tersebut.

Di dalam video tersebut dilihat Bonda Rozita dan pekerjanya bersama mengutip hasil sejenis buah bernama Cherry Barbados di tepi rumahnya. Bentuk buah tersebut tidak ubah seperti tomato cherry namun rasanya ada masam-masam manis mengikut kata Bonda Rozita.

Erinsakura C50a1414b6e24dace2196c3b3aca6351

Mengikut kata Bonda Rozita, buah tersebut adalah ubat drah tinggi dan kncing manis yang terbaik selain ianya punyai kandungan vitamin C yang sangat tinggi dan antioksidan yang bagus untuk pencernaan.

Ramai juga netizen yang berkongsi bahawa dirumah keluarga mereka juga punyai pokok ini dan berkata mereka juga suka makan buah berkenaan dan buat ulam. Ada juga yang kata penah cuba tanam pokok tersebut dan tidak menyangka buah tersebut agak masam.

Erinsakura Ba5c40d77d3b673b5da9601895ccb2bb

Buah dan sayuran sememangnya punyai khasiat mereka yang tersendiri. Dua benda ini dianggap ubaat semulajadi untuk kita kekal sihat walaupun umur semakin lanjut.

Sebab itulah dktor lebih mengesyorkan untuk lebih makan sayuran dan buahan jika mahukan badan yang sihat dan imun yang bagus.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!