Connect with us

Hiburan

“Tak tahan dengar Uyaina gelak”- Netizen

Published

on

Selebriti terkenal pelakon pengacara dan juga model Uyaina Arshah semakin meningkat naik kini kerana bakatnya yang sangat luar biasa. Sebelum ini Uyaina belajar dalam bidang undang undang sebab itu jika di lihat dari segi zahirnya Uyaina sememangnya sangat petah berkata kata sehinggakan dia pernah memenangi pertandingan dewi asia 2018 di indonesia mewakili malaysia.

Di dalam pertandingan tersebut Uyaina sangat petah tenang menjawab setiap soalan juuri. Mana taknya orang nya cantik biijak serta belajar bidang undang undang sudah pasti ilmu untuk dia berbahas ataupun bercakap tu sangat bagus. Tidak pelik lah kenapa Uyaina juga berpeluang menjadi pengacara program program besar di indonesia sebelum berkaahwin.

Uyaina juga nampak sangat peramah lembut dan manja, mungkin sebab dia adalah anak bongsu dari adik beradiknya. Banyak rancangan televisyen juga menawarkan Uyaina sebagai pengacara kerana bakatnya. Uyaina juga aktif berlakon di dalam drama dan sangat berbakat di dalam lakonanya.

Uyaina kini nampaknya masih setia menjadi pengacara tv3 untuk program wanita hari ini pada jam 12 tengah hari. Program ini sangat dekat dengan wanita kerana sering mengulas secara dekat isu isu berkaitan dengan wanita di samping sentiasa terselit promo promo daripada produk tempatan dan juga banyak aktiviti aktivit menariik di dalam rancangan wanita hari ini.

Gandingan mantap pengacara fahrin ahmad bersama uyaina menjadikan mereka nampak serasi bersama di dalam mengacara rancangan ini kerana Fahrin nampak sangat sporting melayan Uyaina seperti abang melayan adik.

Aktiviti yang sentiasa happening sudah tentu daripada aktiviti mencuba dan promosikan makanan pada setiap selasa. Untuk promosi kali ini Fahrin nampak tidak melepas peluuang untuk menyakaat kawaannya tetapi kawannya terdahulu ingin menyuapkan makanan tersbuut kepadanya.

Menerusi perkongsian tersebut gelak tawa Uyaina telah mengegarkan rancangan apabila langsung tak cover ketawanya yang kedengaran agak keterlaluan kuat sangt bunyinya. Orangnya kecil tetapi gelaaknya besar

 

Alahai Uyaina ini sememangnya seorang yang happy go lucky dan nampak seorang yang sangat baiik lembut. Kadang kalau tengah macam macam aktiviti Uyaina macam lupa dia tengah jadi host secara live di tv. Sebab terlalu banyak reaksi spontannya akan muncul ketika mengacara.

Beberapa hari lepas rancangan wanita hari ini juga telah membuat isu tentang permainan tradisional, Uyaina lah nampak sangat teruja bermain dan langsung luupa dia tengah menjadi host excited betul dia bermaain semua permainan dan siap gelak gelak lagi serius nampak serasi betul dengan rancangan wanita hari ini kadang banyak yang terkeluar spontan sahaja. Alahai lawaak betul semua.

Min sangat suka Uyaina ini kalau mengacara ataupun berlakon sebab mimik mukanya sangat menjiwai apa apa sahaja situasi yang dia lakukan.

Sikap Uyaina juga sangat sempoi happy go lucky dan bijak mengatur bicaranya di dalam sesuatu rancangan menyebabkan ramai juga yang suka dengan Uyaina. Cantik bijak dan sopan. Semoga Uyaina sentiasa berjaya di dalam apa jua bidang yang di ceburi.

Artikel ini disediakan oleh OH Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!