Connect with us

Hiburan

“Tak sangka vokal Ayda jebat power mcm tu”- netizen

Published

on

D7C77F28 09FF 4E95 99FD 1874682BAE52 Scaled

The Masker singer Malaysia telah pun melabuh tirainya semalam setelah beberapa minggu berentak di astro warna. Pertandingan musim ini sangat sengiit apabila ramai penyanyi hebat berentak bertanding bersama. The Masker Singer merupakan rancangan hiburan setiap jumaat di astro ria menyajikan artis atau selebriti ataupun instafamous sesiapa sahaja yang berbakat menyanyi boleh bertanding.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Sudah pasti memberi cabaran hebaat kepada juri untuk meneka suara di sebalik topeng yang peserta pakai. Bukan semua penyanyi dan peserta dapat menyembunyikan suara mereka dan memberi kelainan setiap minggu tetapi cabaran ini berjaya di lakukan juara The masker singer kali ini iaitu Ayda Jebat.

BF8FC4D8 2330 4CAA A08E 09F906AE9AD5

Ayda memiliki bakat yang luar biasa di dalam industri seni. Ayda yang kita kenal sangat aktif menjadi duta produk ternama di Malaysia dan juga luar negara. Ayda juga sangat berbakat dan hebat berlakon di samping hebat menyanyi.

Ayda baru sahaja menyertai pertandingan menyanyi family duo bersama adiknya dan mendapat tempat yang kedua. Tiada siapa sangka dalam masa yang sama Ayda juga menyertai the masker singer Malaysia musim ini.

707C9EA7 671A 4AD0 8F73 2AD4F9603431

Ayda di katakan bijak menyembunyikan suaranya dengan pelbagai retak, sampaikan juri tidak dapat meneka Beta fish adalah Ayda Jebat. Cara nyayian Ayda juga nampak sangat profesional dan juga mantap dari segi vokal dan juga suara.

Ramai yang terkejut apabila Ayda Jebat adalah Beta Fish di nobatkan juara untuk musim kali ini. Para juri juga terkejut dan tidak menyangka kerana rata rata ramai yang meneka erni, Nikki dan artis artis yang memiliki vokal yang power.

Menerusi perkongsian terbaharu Ayda di instagramnya dia membuat video pendek cara dia memakai pakaian lengkap Betta Fish, sangat rumit ye bukan senang nak bertahan lama kalau pakai seperti itu.

Comel je Ayda bila jadi Betta Fish karakter Betta Fish sangat sesuai dengan dia. Part last itu sedih sangat faham macam mana penat dan strugglenya sesebuah pertandingan itu dan sudah pasti Betta Fish akan meningg4lkn kenangan paling terindah buat Ayda.

 

Fuh terbaik vokal Ayda sekarang, Ayda sememengnya layak bergelar juara sebab dia sangat kosisten setiap minggu memberi persembahan terbaik. Walaupun tidak menang family duo rezeki sudah tertulis di The masker singer Malaysia. Ayda berjaya menewaaskan artis artis hebat. Syamel mendapat tempat kedua dan Hanbul mendapat tempat ketiga.

Ayda juga meluahkan dia hairan kenapa juri asyik meneka Shiha Erni bukan meneka dirinya. Tetapi dalam masa yang sama dia sangat bangga dapat membuat juri keliru dan tidak mensyaki Betta Fish adalah Ayda Jebat. Ayda juga meluahkan dia sayang Betta Fish.

Netizen juga memberi komen sememangnya Ayda layak di nobatkan sebagai juara kerana Betta Fish sangat hebat setiap minggu dan berjaya membawa semua lagu dengan cara yang berbeza dan mantaap. Ramai juga tidak menyangka Ayda Jebat adalah Betta Fish kerana vokal terlalu hebat. Netizen juga berpendapat yang Betta Fish sangat sesuai dengan Ayda yang sangat linc4h aktif dan comel.

157D716E 6F23 4EC4 ACDE ADF20A54C357

Ayda sememangnya seorang yang sangat komited dengan segala kerja yang di berikan kepadanya, apabila berlakon dia akan cuba menjiwai sepenuhnya watak yang di berikan.

Jika di dalam pertandingan memang nampak Ayda work hard sehingga ke final. Ayda juga sering menyertai pelbagai jenis konsert dan persembahan di Malaysia mahupun luar negara.

84672710 25E9 4E25 B270 90AF393CB46E

Bukan sahaja cantiik tetapi memiliki bakat yang terbukti luar biasa. Ayda juga nampak sangat bahagia di samping Nabil dan anak perempuannya. Memiliki seorang suami yang sangat supportive juga punca kejayaan sebenar seorang isteri. Semoga Ayda Jebat berjaya dalam semua bidang yang di ceburi.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

 

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!