Connect with us

Hiburan

“S4ka Wahid tak keluar lagi ehh”-Netizen

Published

on

Melekat betul watak Wahid yang dibawakannya dalam filem letop panggung baru-baru ini. Lihat saj4lah ‘drama’ dilakonkan aktor popular, Beto Kusyairi dan Azhan Rani ini, nampaknya ‘Wahid’ masih ‘hidup’ biarpun di luar daripada filem lejen Mat Kilau. Pekat betul aura kepahlawanan Melayu dibawanya dalam filem tu sampai masih ramai netizen, bahkan dirinya yang belum ‘move on’ ya…

Kisah nak cari ‘barang’ pun boleh relate parodi dengan filem epik tu…. Jika melihat jalan video ini, Beto dan Azhan pada mulanya hendak hendak membeli barang yang sudah dipesan di sebuah kedai aksesori motosikal.

Tanpa pada mulanya menyebut barang apa mahu didapatkannya itu, netizen ‘dibawa’ masuk ke premis aksesori motosikal itu. Plot bermula apabila Azhan sebagai rakan berkeras menyangka bahawa ‘barang’ tersebut dah habis.

Klimaksnya apabila mereka berdua yang tanpa menanyakan tuan kedai bahawa barang ditempah ada dalam simpanan menebak yang seorang lelaki sudah mengambil tempahan ‘barang’ Beto.

Hampir ‘bergadvh’ disebabkan sangkaan itu, kemudian seperti lagak dalam Mat Kilau yang mana adegan mulut Wahid lakonan Beto ditutup mulutnya ketika melihat musuh, Azhan pula kali ini melakukan perkara sama.

 

Begitupun, tak jadi mereka bergadvh bila penjual yang menyedari pertikaian mereka merungkaikan kemelvt dengan memberitahu barang ditempah Beto masih ada. ‘Barang’ tu, topi keledar rupanya…

“Mvsuh tradisi amy begik dan abg beto”, ““Udah udah la jadi wahid tu” baraiiii. Kah kah kah.”, “Saka wahid tak keluar lagi ehhh”, “HAHAHAHAHAHAAHAH part dia tekup mulut tu dah selok gelak”.

“Seronok nau @amybegik pelvk @beto_kusyairy boleh tumpang naik moto..rupanya beli helmet motor tak ada”, ““belum habis settle dengan kau” ending berkawan”, “Kah kah kah… 3 in 1 ya iklan ni. Berdekah betul.

 

Itu antara komen netizen. Apa pun bahagian lakonan akhir ditonjolkan mereka sebagai ‘peneraju utama’ memang kelakar. Kalau orang tak tengok cerita Mat Kilau tu memang jadi lambat sikit nak faham.

Pun kot tengok sikit-sikit thriiller filem tu gamaknya dah dapatlah ‘tangkap’ sikit. Apa pun memang terbaik lakonan Beto hingga ramai berkenan akan dirinya sejak jadi Wahid, antara watak kuat yang menghidupkan filem Mat Kilau.

Beto juga antara pelakon lelaki malaya yang sangat berbakat luar biasa. Setiap watak yang di berikan akan di bawa dengan baik sehingga ramai yang menangis dengan watak wahid ini. Ramai juga lah yang puji scene wahid kena tutup muluut di dalam filem ini sangat mensuuk ke jiwa semua yang menonton. Semoga Beto kekal aktif berlakon.

Sumber : IG Beto Kusyairy

Artikel ini disediakan oleh Media Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!