Connect with us

Keluarga

“Mak2 kalau ajar anak masak semua tak kene ye” – Netizen

Published

on

Tahniah kepada Dato Aliff yang telah bergelar haji, dan anak sulung mereka. Serta ibubapa Datin dan Bonda Rozita. Terbaharu melihat perkongsian Datin yang sedang mengajar Cess memasak, dan memang banyak dibebelnya. Namun Cess mendengar dan menganggukannya dengan baik. Tidak melawan dan hanya menurut sahaja. Bagus betul cara didikan mereka sehingga anak menjadi patuh.

Melihat cara Datin bebel dah macam bebelan Dato Aliff, mungkin kerana jodoh mereka kuat maka ia sama sahaja. Bukan itu sahaja melihat Cess yang menurut dan memang boleh ditegvr tu seronok bila menjadi emak.

Selalunya nasihat akan diberikan kepada anak perempuan dan mak-mak memang suka anak perempuan mereka mengikut cara mereka memasak walhal anak perempuan juga ada cara tersendiri yang lebih memudahkan.

Hubungan kekeluargaan mereka memang patut dicontohi, bukan sahaja anak-anak mempunyai akhlak yang bagus malah sikap mereka menghorm4ti juga turut patut dicontohi. Apatah lagi dalam dunia bisnes.

Lihat lah perkongsian ini, bukan sahaja kepada Cess, Datin boleh membebel dan menegvr semua yang sedang dibuatnya malahan peminat dan penonton pon dapat mendengar sama info bermanfaat.

Datin Shahida selalu memberikan nasihat kepada anak-anak mereka apatah lagi Cess seorang sahaja anak perempuan yang sudah besar manakala Raudhah masih kecil lagi. Akan tetapi Datin tetap suka memberi nasihat.

Inilah saat yang dirindui pada mak-mak nanti kelak apabila anak sudah dewasa. Masing-masing nanti ada sebuah keluarga sendiri.

Mengeratkan perhubungannya dan kerinduan pasti wujud diantara mereka apatah lagi jika mereka sudah dewasa dan mempunyai anak beranak.

Lihatlah komen-komen netizen, mereka seolah-olah memahami perasaan anak-anak yang seringkali ditegvr walaupun tidak ada kesilaapan. Apatah lagi jika tengah  memasak. Memang ada sahaja benda yang nak ditegvr oleh mak-mak ini.

Walaupun sering sahaja ada benda tak kena dimata seorang ibu dalam urusan kerja kerana ibu mahu kan yang terbaik buat anak mereka apatah lagi anak perempuan.

Sumber: ig shahidadherbs

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!