Connect with us

Hiburan

“M0nyit tu yg tak0t dekat dia”- Netizen

Published

on

IMG 20221018 095500

Haiwan merupakan antara makhluk ciptaan Allah yang mempunyai hubungan yang sangat rapat dengan manusia secara langsung atau tidak langsung. Haiwan perlulah dihormaati dan disayangi sama seperti kita melayan baik kepada manusia lain. Maka sebagai ibu bapa atau pendidik, kita perlu bertanggungjawab memberi pendedahan tentang layanan baik terhadap haiwan kepada kanak-kanak sejak kecil lagi.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Pentingnya layanan baik terhadap haiwan ini Kerana anak-anak kecil ini bakal mewarisi generasi kita pada masa akan datang dan perlu dipupuk semangat cinta serta sayang terhadap haiwan.

IMG 20221018 093956

Seperti pasangan selebriti Fazura dan Fattah Amin, beliau membiasakan cahaya mata mereka iaitu Fatima dengan haiwan jinak. Walaupun Fatima adalah cahaya mata perempuan, si cilik ini seorang yang berani rupanya.

Siapa sangka, sikap mesra Fatima memang seakan-akan seperti ibunya yang turut menyukai haiwan. Nampak betul mak borek anak rintik tu…

IMG 20221018 094008

Menerusi video terbaru yang dikongsi peminat Fatima sendiri, paparan video tersebut menunjukkan gelagat comel Fatima yang cuba mendekatkan dirinya dengan haiwan m0nyiit. Langsung tak nampak takut dan berani mengejar m0nyiit itu sendiri.

Biasanya kita lihat anak-anak kecil cukup takut dengan haiwan seperti m0nyiit yang ada kalanya liar dan jinak. Nasib baik Fatima ‘berkawan’ dengan m0nyiit yang jinak.

Gelagat Fatima yang kelihatan suka dengan kehadiran haiwan m0nyit itu membuatkan netizen memuji sikap penyayang si cilik jni yang jelas dilihat. Walaupun masih kecil, nampak penyayang betul Fatima dengan haiwan makhkuk Allah ini.

IMG 20221018 094019

Sementara itu, video Fatima telah menerima 13,000 tontonan dan rata-rata netizen kelihatan terhibur melihat gelagat Fatima mengejar m0nyiit.

Bukan Fatima yang takut m0nyiit, m0nyiit yang takut dengan anak kecil ini hehe.. Nampak aktif Fatima dan kecil-kecil lagi sudah diajar untuk berbuat baik dengan haiwan.

IMG 20221018 094038

Good job Fazura dan Fattah. Ajar anak untuk kenal lebih dekat dengan haiwan-haiwan. Macam ini lah baru nagus, tak selalu pegang phone je..

Sumber: Instagram lovelyfatima

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!