Connect with us

Hiburan

“Hat mana yg ada adik2 angkat wlpn beza umoq 11 thn, jaga2 maybe tu bkl suami hampa” – Che Ta

Published

on

World Wide24.com 3083129de608caf3e394d9bcc94441ff

Pelakon jelita Rozita Che Wan berkongsi berita sedih mengenai tahap kesihatan dirinya yang telahpun di j4ngkiti C0vid beberapa hari lalu menerusi media sosial. Lebih menyedihkan apabila beliau di j4ngkiti wab4k tersebut hanya beberapa hari sebelum beliau dan suaminya yang juga pelakon Zain Saidin meraikan sambutan hari ulang tahun pernikahan mereka yang ke 10 tahun.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Kongsi Rozita Che Wan atau lebih mesra dengan panggilan Che Ta dalam kalangan peminat, beliau terpaksa reda dengan perkara tersebut dan menangguhkan dahulu majlis sambutan hari ulang tahun pernikahan berkenaan ke suatu tarikh yang lain.

World Wide24.com Dd837a31c30b4cea301de936ff29b34b

Dedah Che Ta lagi, segala persiapan sudahpun di lakukan oleh beliau sejak beberapa minggu yang lalu. Namun begitu, Che Ta berkata keadaan dirinya yang sedikit lemah ekoran di j4ngkiti v1rus tersebut membuatkan dirinya memerluk4n banyak rehat.

Che Ta hanya menyedari dirinya di j4ngkiti v1rus tersebut selepas melakukan ujian kendiri C0vid19 dan keputuusannya menunjukkan dirinya telah positif v1rus berkenaan.

World Wide24.com Dddbe526d50717aea94416e102040956

Mengambil kira situasi semasa penularan semula gelombang baharu v1rus tersebut, beliau perlu menitik beratkan kesihatan para tetamu dan juga ahli keluarganya sebelum mengadakan semula majlis sambutan ulang tahun pernikahan tersebut.

Walaupun tidak dapat menyambut hari ulang tahun pernikahannya secara besar besaran namun Che Ta tetap tidak lupa untuk memberikan ucapan istimewa kepada suaminya itu.

Ucapan penghargaan berkenaan di kongsikan oleh pelakon jelta berkenaan menerusi satu hantaran di media sosial.

Di hantaran tersebut Che Ta berkongsikan gambar beliau sewaktu berusia 17 tahun dan suaminya Zain Saidin sewaktu berusia 6 tahun. Tulis Che Ta di ruangan kapsyen, walaupun perbezaan usia menjangkau 11 tahun namun benarlah jodoh tidak pernah salah alamat.

Che Ta juga bersyukur di atas perkongsian hidup selama 10 tahun yang sangat bahagia bersama Zain. Pelakon Kiah Pekasam itu juga memuji suaminya yang tidak cerewet, tidak pernah menyuruh beliau untuk memasak, kemas rumah, basuh baju, basuh pinggan malahan tidak bertanya walaupun balik kerumah pukvl 4 pagi.

World Wide24.com 0f2f43519c7436bcb3d28d4757f938b5

Kata Che Ta lagi, yang lebih penting dan di soal oleh Zain hanyalah berkenaan solat dan aurat beliau sebagai seorang wanita dan isteri.

Che Ta berkata, kehidupan berumahtangga tidak perlu lelaki kaya sekiranya masing- masing tahu menjalankan tanggungjawab. Bersederhana lebih utama dan bersyukurlah dengan seadanya.

Mengintai ke ruangan komen pula, netizen tidak lupa untuk memberikan ucapan selamat hari ulang tahun perkahwinan kepada pasangan berkenaan. Netizen juga merasa terinspirasi dengan perkongsian Che Ta terbabit dan turut berdoa agar di pertemukan jodoh.

Ada juga netizen yang berbaik sangka dengan berkata berkemuungkinan jodohnya masih bersekolah rendah dan belum lahir. Berikut di kongsikan komen- komen netizen berkenaan.

World Wide24.com 05e0f425a35e5c61b0957fc6f7cc3a0f

Netizen juga memuji wajah Che Ta sewaktu berusia 17 tahun yang sangat jelita dan merasakan bahawa wajah Che Ta dan Zain mirip antara satu sama lain dan di sebabkan itu mereka berdoa mempunyai jodoh yang kuat.

Sumber: tiktok rozitachewan1

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!