Connect with us

Hiburan

“Bergenang airmata melihat kerinduan Uwais pada ibu” – Netizen

Published

on

Selamat Hari Ibu kepada semua insan yang bergelar ibu. Meskipun wanita yang belum mempunyai anak namun masih layak bergelar ibu dan semoga anak-anak yang ada sentiasa ingat akan jasa ibu kalian yang sentiasa banyak masa pengorbanan membesarkan anak-anak. Setiap helaan nafas ibu kita semuanya adalah demi anak-anaknya. Pasti mereka tidak meminta untuk dibalas jasanya namun sebagai anak, hargailah mereka.

Sempena hari ibu ini Makder iaitu isteri kepada pelakon veteran. Raissuddin, turut memberikan sepatah dua kata, dan ahli keluarga juga turut menghargai dengan cara memberikan bunga sebagai tanda penghargaan.

Meskipun hanya bergelar ibu tiri nun dek kerana sikapnya yang baik, dan memang bertanggungjawab serta menyanyangi anak-anak dan cucu tiri seperti anak kandungnya. Justeru itu beliau turut disayangi dan sentiasa menjadi ibu kepada anak dan cucunya.

Pun begitu, Uwais yang turut berada di pejabat Makder terlihat gambar yang tidak ditanggal, gambar tersebut penuh dengan kasih sayang dan ia adalah ibu kepada Uwais iaitu arw4h Siti Sarah. Melihat dari tatapan Uwais ternyata tampak benar matanya yang menyimpan seribu perasaan rindu.

Lihatlah apabila Uwais menatap wajah yang didinding, meskipun mereka dalam watak lakonan, namun terlihat Uwais benar rindu. Malah, setiap yang melihat video ini merasakannya. Kehiilangan yang paling saakit untuk dilalui.

Uwais memang rapat dengan atok dan makder, meskipun adik beradik yang lain turut rapat namun Uwais lebih rapat dan sering bersama-sama atoknya. Uwais juga seorang abang dan anak yang sangat baik dan sudah matang. Malah lebih bertanggungjawab semenjak adanya Ayash.

Ramai yang mengatakan bahawa mereka turut bersedih malah sehingga bergenang airmata. Ramai yang memahami duk4nya  perasaan Uwais apatah lagi ibu yang dicintai sekelip mata pergi menghadap Ilahi.

Pelbagai komen-komen yang diberikan. Malah, perasaan kehiilangan ibu adalah yang paling sukar untuk diterima. Bukan sahaja sedih dek kerana itu, netizen juga turut bersedih dek kerana usia mereka yang seawal kanak-kanak menerima dugaan sehebat ini.

Bukan semua memahami perasaan itu namun pasti apabila mengenangkan usia mereka semuda ini telah menerima ujian terhebat, dan perlu kuat.

Pasti ramai yang turut menitiskan airmata bersama meskipun dalam video itu, Uwais seolah ingin meluah.

Sumber: ig suciuwais

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!