Connect with us

Hiburan

“Baem 2 kali ker4cunan makanan makan hasil air tangan Cess” – Dato’ Aliff Syukri

Published

on

Erinsakura 6b7652588c6f1adf4b40008e41f62fe6

Selain daripada ibu dan bapa, orang yang peling dekat dengan kita pastilah adik beradik. Menjaga hubungan silaturahim sesama manusia amatlah dituntut di dalam ajaran islam. Ap4tah lagi hubungan tersebut melibatkan hubungan persaudaraan diantara adik beradik. Bergaduh macam mana sekalipun, pasti akan berbaik semula. Hubungan adik beradik boleh diibaratkan seperti air yang dicincang tak akan putus.

Selalu terlepas gosip terhangat? Join Whatsapp Channel MEDIA PUYU Sekarang!

Adik beradik merupakan orang yang berkongsi pengalaman membesar bersama kita sejak daripada kecil lagi. Mereka ialah individu yang berada bersama kita saat suka duka kita dalam melalui liku-liku kehidupan.

Erinsakura 2add834a49ae6dcf118ab039e861caaa

Oleh yang demikian, kasih sayang diantara adik beradik perlulah dipupuk sejak dari kecil kerana adik beradik juga amanah daripada Allah yang perlu kita jaga dan saling menyayangi.

Beberapa hari lepas tular kisah mengenai Dato’ Aliff Syukri yang telah berbaik semula bersama isterinya Datin Shahida. Berita tersebut sangat disenangi oleh netizen dan mereka menyambut baik tindakan Dato’ Aliff Syukri yang ketepikan ego untuk kembali kepangkuan isteri dan anak.

Pastinya anak-anak merupakan orang yang paling gembira diatas pernyatuan semula pas4ngan suami isteri ini.

Erinsakura Ee5f4ec14321597b3a43b225cb46f14f

Berkongsi sekeping gambar diinstagram, Dato’ Aliff bercerita mengenai kisah anak perempuannya Qadejah yang lebih mesra dipanggil Cess sangat berminat dalam membuat kek. Namun Cess masih belum mahir untuk menyediakan hidangan itu sehinggakan tiada siapa yang akan makan kek hasil air tangan Cess.

Apa yang menyentuh hati ialah anak ketiganya sahaja iaitu Baem yang sudi menjamah hasil air tangan kakaknya itu sebagai menghargai usaha Cess. Malangnya Baem sudah dua kali ker4cunan makanan akibat daripada makan kek hasil air tangan Cess itu. Kesian Baem.

Pandai Baem jaga hati kakaknya. Adik yang sangat baik. Netizen menasihatkan Dato’ Aliff supaya menyokong minat Cess tersebut dan menghantar Cess ke kelas membuat kek.

Netizen juga menyarankan Cess supaya jangan cepat berputus asa dan teruskan berusaha. Berikut beberapa ucapan semangat yang ditinggalkan oleh netizen diruangan komen.

Erinsakura 20796633191cb0f332ac64304a789f46

Erinsakura 70f28165d58b0b938d0861fd50617c15

Kasih sayang antara adik beradik perlulah diterapkan kepada anak-anak semasa masih kecil lagi. Semoga anak-anak akan saling sayang menyayangi apabila mereka sudah dewasa kelak.

Sumber : Instagram aliffsyukriterlajaklaris

Artikel ini disediakan oleh Cite Syok. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.

Artikel ini disediakan oleh Oh Puyu. Sebarang C0PY P4STE tanpa kebenaran, rep0rt untuk c0pyright akan dikenakan.
Kongsikan artikel ini :

Trending

error: Siapa Copy akan report copyright!