Terkini, “Alhamdulilah semua dipermudahkan, Ainul stabil selepas pembdahan malam tadi”- Ibu

Berhubung posting sebelum ini, rakyat Malaysia tertunggu-tunggu keputusan serta keadaan adik Ainul selepas mengharungi tempoh pembdahan sejak malam tadi.Status yang telah dikemaskini oleh bapanya mengundang reaksi pelbagai rata-rata netizen.Walau bagaimanapun, melalui instagram milik ibunya, Nurul Erwani, jelas memberitahu bahawa Ainul selamat sepanjang operasi dan disahkan stabil. Dalam pada itu, ibu Ainul turut berterima kasih bagi setiap pihak yang terlibat terutamanya para dktor dan memohon doa daripada kita semua agar Ainul terus kuat.

Hari yang ditunggu tunggu telah tiba.
Semoga Allah permudahkan urusan Ainul Mardhiah untuk Ainul boleh terus berada di sisi mama dan walid. Ainul you’re the little fighter. Mama dgn walid yakin kamu akan membesar dengan sihat, berjalan, berlari dan bermain dengan kami semua.

Hari ini, kamu akan berjuang dengan diri sendiri. Lama kamu akan berada dengan Dr hari ini. InshaAllah tak s4kit kan Ainul, Dr jaga Ainul dalam tu. Jangan nakal nakal yaa. Tadi mama dan walid dah c1um pluk Ainul sebelum Dr ambil Ainul. Dr di sini semua baik baik.

Allah bantu kamu Ainul, Allah ada di sisimu.

V1deo sebelum pembdahan.

Mesej Ringkas Ayah Ainul Mardhiah Undang Tanda Tanya Rakyat Malaysia

Semalam, SK berkongsi perkembangan terbaru adik Ainul Mardhiah yang telah diterbangkan ke United Kingdom bagi menjalani rawatan berhubung peny4kit yang dihidapinya selama ini, Germ Cell Tum0r.

Ayahnya, Ahmad Safiuddin antara yang sentiasa memberi maklumat baru sepanjang mereka di sana. Sebelum ini, Safiuddin meminta orang ramai khusus kepada rakyat Malaysia untuk sedekahkan Al-Fatihah buat jiwa dan diri Ainul agar terus kuat.

Ia adalah kerana, menurut salah satu posting miliknya kira-kira jam 11 malam tadi di Fcebook, mereka sebagai ibu bapa tidak dapat menemani Ainul di dalam bilik pembdahan.

Walaupun mama dengan walid tak dapat teman, tapi kami berdua yakin, di dalam bilik itu sedang dipenuhi para malaikat yang dikirim Allah untuk menjagamu anak.

Walau bagaimanapun, 1 jam selepas itu, Safiudding berkongsi satu lagi posting ringkas, “Alhamdulilah.”

Rata-rata netizen yang mengikuti perkembangan adik Ainul tertanya-tanya apakah status terkini bidadari itu.

Antara komen netizen di fb walid Ainul.

Khairul Izwan – alhamdulillah ainul da selamat buat pembdahan..kini ainul di unit PICU utk monitor keadaan ainul….teruskan mendoa utk ainul..

Emilia ab rahim – Boleh walid ainul bgtahu info jelas tak… bukan apa rakyat malaysia skrg hati tertumpu hny pd adik ainul ni… jdi jika x keberatan mohon walid ainul mardhiah bg keterangan & penjelasan sikit… mcm mana condition baby ainul skrg ….

Hamizah Atikah– Alhamdulillah..sentiasa tunggu update dari Walid Ainul..nak tido pun dah x boleh teringatkan Ainul..s kamu baik2 ye syg..

Eizaty Manan – Yarhammukallah!! X sabar nk tgk adik ainul.. Allahu.. Mcm menanti seorg bayi selamat dilahirkan.

Rosniza Yahya – Alhamdulillah..semoga keadaan ainul baik2 sahaja..saat tahu ainul sedang berjuang nak tido dah..trus jd x tido dok teringat2..bangun pagi2 ni nak solat subuh tgk dlu update dari walid ainul keadaan..ayat ni membawa banyak erti..sama2 kite doakan ainul di subuh ni…

Emma bundle – doa y baik2 utk ainul dpmudhkn sglanya…bagi lh ruang utk mama dgn ayah ainul dlu utk sketika apa2 msti ayah dia updte jugak…ainul cpt2 smbuh ye.

Ira Mael – Alhamdulillah.. Baru lepas tengok brita tv3.. Tak sabar nak tengok keadaan baby ainul sekarang.. Tq allah.

Binda Tmm – Alhamdulillah…rasanya berjaya…mudah2an ainul trs kuat utk cepat sembuh…dpt info dr rakan…Allah Maha Kaya..Maha Suci…Moga Allah perkenan semua doa2 kita semua buat Ainul Mardhiah…Teruskan berdoa.

Farina Azmi – Alhamdulillah.. We all sentiase menunggu update tentang si comel ainul drp walid ainul.. Hopefully u ok syg ainul mardhiah aamiin.

Siti nurbaya – Alhamdulillah. Tak sabar nak tunggu update pasal Ainul. Keep fighting and be strong Ainul sayang. Kami sentiasa mendoakan Ainul di setiap sujud kami.

Rabiah Amat – Syukur Alhamdulillah semoga bidadari Ainul Mardhiah sehat² sahaja Allah jagakan bidadari kecil Ainul Mardhiah sentiasa #doauntukainul tanpa henti Yaa Allah berikan kami semua khabar berita yg baik Aamiin.

Sumber : detikberita

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*