“Kuala Terengganu rupanya ada di Indonesia, nak jimat kos pun agak-agak la”

Biarpun drama Bukan Cinta Aku sudah melabuhkan tirainya pada malam Rabu, namun salah satu babak dalam episod 19 menjadi bahan ketawa netizen di laman sosial. Adegan yang memperlihatkan pelakon Syafiq Kyle dan Janna Nick menghantar Baim Wong ke sebuah hspital digambarkan kononnya berada di Indonesia rupa-rupanya hanya dilakonkan di sebuah pusat perubatan di Kuala Terengganu.

Perkara itu disedari penonton apabila terdapat poster tertera tulisan ‘Hspital Pakar Kuala Terengganu’ pada dinding di belakang dua pelakon itu.

Foto dalam adegan itu turut dimuat naik di Fcebook Kuala Terengganu Post yang menegur kecuaian tersebut.

Antara komen yang ditinggalkan netizen.

“Kuala Terengganu rupa-rupanya ada di Indonesia, nak jimat kos pun agak-agakla” sindir pengendali akaun itu.

Gara-gara insiden itu juga, ramai yang mempersoalkan kualiti drama Melayu yang dihasilkan syarikat produksi di negara ini.

Selain itu, drama 20 episod yang ditayangkan menerusi slot Akasia TV3 ini juga pernah menjadi perhatian netizen apabila dialog yang dilontarkan Syafiq Kyle ketika mengendalikan projek berjumlah RM35.9 bilion dikatakan tidak realistik.

Antara babak yang menjadi pertikaian netizen.

Rata-rata mereka menyifatkan ia sebagai tidak logik untuk dibincangkan hanya menerusi telefon.

Drama cinta ini 20 episod ini menggabungkan pelakon dari Malaysia iaitu Janna Nick, Syafiq Kyle dan pelakon popular Indonesia Baim Wong yang berakhir malam Rabu.

Sumber : mstar/ Kuala Terengganu post

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*