Fizo Omar craikan Mawar talak satu, Ini puncanya

SUASANA tenang menyelubungi galeri Mahkamah Rendah Syariah Hulu Langat, Sksyen 9, Bandar Baru Bangi apabila pelakon dan usahawan Fizo Omar melfazkan crai terhadap isterinya, Mawar Abdul Karim pada pagi, Rabu .Ikatan perkahwinan selama enam tahun psangan itu terlerai apabila Fizo atau Wan Hafizol Wan Omar, 34, melfazkan talak satu terhadap Mawar, 30, pada pkul 10.55 pagi .Laffaz crai Fizo dibuat di hadapan Hakim Syarie, Che Abdullah Che Hassan.

Tiada keserasian punca pencraian

Kata Fizo, tiada lagi keserasian dan persefahaman antara dia dan Mawar sejak beberapa tahun lalu. Rumah tangga hanya bertahan hampir 6 tahun saja.

Mawar sebelum ini memfailkan permohonan crai mengikut Sksyen 57 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003 pada 5 Julai lalu.

Hak penjagaan anak mereka Wan Maryam yang kini berusia dua tahun diberikan kepada Mawar.

Menerusi laporan media, Fizo juga mengakui terkejut apabila dimaklumkan isterinya sudah mendapatkan nasihat daripada peguam mengenai masalah rumah tangga mereka.

Fizo dan Mawar bersama anak mereka, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

Mawar, 30, pernah memberitahu dia sudah menemui peguam untuk mendapatkan nasihat berhubung masalah rumah tangga mereka.

Perkahwinan pasaangan itu mula dikatakan berdepan dengan masalah dan menjadi bualan hangat netizen apabila Fizo menyambut Aidilfitri berasingan dengan isteri dan anak.

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

Pasaangan ini mendapatkan rawatan daripada Pakar Perbidanan dan Saakit Puan, Dr. Hamid Arsat untuk memperoleh zuriat.

Sebelum itu, Selepas beberapa hari gosip mengenai rumah tangga Fizo Omar hangat diperkatakan umum, pelakon itu akhirnya tampil menjelaskan mengenai keadaan tersebut.

Mengakui rumah tangganya berhadapan masalah, Fizo berkata dia dan isteri, Mawar Abdul Karim akan terus mengekalkan hubungan baik demi anak mereka yang baru berusia dua tahun.

“Apa-apa pun keputusan mahkamah nanti saya terima. Saya memohon maaf dan juga memaafkan semua pihak.

“Walau apa yang berlaku sekalipun, InsyaAllah hubungan saya dan mawar akan terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam, zuriat daripada Allah yang kami nantikan selama empat tahun.

Fizo memohon ruang untuk menyelesaikan kemelut rumah tangganya dengan Mawar.

“Apa jua yang terjadi Mawar tetap ibu kepada anak kami,” katanya.

Fizo menjelaskan situasi rumah tangganya itu di Instagram pada Khamis.

Fizo sebelum ini mengakui terkejut apabila dimaklumkan isterinya sudah mendapatkan nasihat daripada peguam mengenai masalah rumah tangga mereka.

Selain itu kata Fizo, 34, setiap pasaangan yang berkahwin menyimpan impian untuk menjalani kehidupan bahagia buat selama-lamanya.

“Sesiapa sahaja yang mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian untuk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.

“Tapi apabila sampai waktunya, kita dipilih oleh Allah untuk diuji. Ia bermaksud kita mampu untuk menghadapinya dan percayalah Allah tidak pernah zalim kepada hamba-NYA,” katanya.

Mawar, 30, sebelum ini memberitahu dia sudah menemui peguam untuk mendapatkan nasihat berhubung masalah rumah tangga mereka.

Perkahwinan pasaangan itu mula dikatakan berdepan dengan masalah dan menjadi bualan hangat netizen apabila Fizo menyambut Aidilfitri berasingan dengan isteri dan anak.

Fizo dan Mawar mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Wan Maryam yang berusia dua tahun.

Sumber : mstar

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*