“Dulu ada 2 angsa je, sekarang dia bagi 4 lah” – Elfira Loy

Pelakon Elfira Loy meluahkan rasa gembira kerana berpeluang menjejakkan kaki ke Tanah Suci Mekah untuk menunaikan ibadah umrah kali ini bersama suaminya. Alhamdulillah Elfira dan faris mengejakan umrah sekali pergi honeymoon. Elfira juga ada memohon maaf di ruangan instagram miliknya setiba sampai di tanah suci mekah. Dia juga mengharapkan agar mendapat umrah yang makbur.

Semalam, Elfira masih kena kecam apabila dia memuat naik video room deko yang di hias khas pihak hotel dan suaminya untuk buat kejutan kepadanya. Sweet sangat min tengok video ini. Jom kita tengok

Alahai bestnya bilik menghadap kaabah. SubhanaAllah. Romantik juga suami Elfira. Bertuah El!!

Tetapi rata rata netizen masih mengecam Elfira.

” Nie pergi uat ibadat ke, gie nak sana sbb showoff ( menunjuk kat org ) orang laim gi umrah tak sampai dok tayang tayang macam awak ini riak namanya” – netizen

tetapi masih di jawab elok oleh Elfira

“saya doakan supaya awak dapat merasa jugak supaya bahagia sama sama okey ” – Elfira

Masih ramai yang mendoakan Elfira, dan turut happy dengan kebahagian El dan suaminya.

“4 Angsa = 4 baby ” – Elfiraxfaris

Wah, betul ke 4 angsa 4 baby, peminat mendoakan yang baik baik untuk El. Moga Elfira juga cepat cepat di kurniakan cahaya mata. InsyaAllah.

Elfira menerusi akaun Instagram (IG) peribadinya hari ini memberitahu dia berasa begitu sebak selepas menyelesaikan umrah pertamanya.

“Sebak kerana terlalu gembira jarang-jarang ada rasa dihati . Terima kasih Allah kerana menjemputku di sini. I feel more content , Alhamdulillah.

“Done my first Umrah pada khamis malam Jumaat atas izin-Nya. Its Miracle that I am able to do my umrah yesterday because i was not in ‘keadaan suci’.

“Berkat doa, zikir sepanjang jalan & usaha , Allah Maha Besar , dapat jugak umrah pertama diselesaikan. Sebak, terlalu sebak #diaryumrahEL,” tulisnya.

Sebelum itu, Elfira Loy dan pasa ngannya, Khairol Faris Anuar selamat diijabkabulkan di pagi hari pertama tahun baharu 2019. Pasa ngan merpati dua sejoli itu bergelar suami isteri selepas mengikat tali pertunangan pada September lalu.

Dalam entri terbaharu di laman Instagram peribadinya sekitar setengah jam lalu, Elfira memuat naik foto beserta kapsyen bertulis Álhamdulillah’.

Tiada sebarang info lanjut mengenai majlis pernikahan itu yang dikongsi dengan peminat-peminatnya.

Entri Elfira mengenai majlis akad nikahnya itu turut menarik perhatian sebilangan selebriti yang mengambil kesempatan mengucapkan tahniah pada pelakon itu dan suaminya.

Antaranya pelakon dan penerbit Datuk Ziela Jalil yang mengucapkan tahniah kepada Elfira.Tidak ketinggalan turut berkongsi kegembiraan itu ialah pelakon Sherry Ibrahim, Izzue Islam, Nabila Razali dan ramai lagi.

Selain majlis akad nikah yang berlangsung pagi tadi, pasa ngan itu juga bakal melangsungkan lima resepsi sepanjang bulan Januari.

Selain nikah, majlis resepsi pasa ngan itu akan dilangsungkan pada setiap hujung minggu bermula minggu ini.

Elfira Loy kelihatan menawan mengenakan persalinan rekaan pereka ternama, Rizman Ruzaini pada majlis akad nikah.

Elfira juga memilih busana perkahwinan daripada beberapa pereka terkenal tempatan yang pernah berkerjasama dengannya sebelum ini.

Selain Rizman Ruzaini, beberapa pereka fesyen lain yang dimaksudkan pernah menghasilkan gaun perkahwinan selebriti tempatan terkenal sebelum ini seperti Anzalna Nasir, Sharnaaz Ahmad dan Stacy.Tahniah buat Elfira dan suami.

Sumber : Ig Elfiraloy

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*