Ditegur Kerana Keluar Dlm Tempoh Edah. Tiba2 Bella Astillah Sound, “Saya Nak Sara Hidup, Kalau Tak Kerja Bukan Kau Mahu Tolong”

Bekas isteri penyanyi Aliff Aziz iaitu Bella Astillah menegur tindakan seorang pengguna media sosial yang sering mnggalkan komen penghiinaan terutama menyentuh soal kehidupan peribadinya. Menurut Bella, 25, pada awalnya dia enggan melayan komen daripada netizen berkenaan, namun akhirnya memilih untuk bersuara apabila individu tersebut keterlaluan dengan mengaitkan nama keluarganya.“This girl is really something. Deengki dan sakiit hati betul dengan saya dan keluarga, akaun palsu dikesan.

Tidak habis-habis mahu cndemned, sis you tiada kerja lain ke selain jaga tepi kain saya. Jaga your family ke, bersedekah ke, tak habis-habis.

“Saya selama ini sabar dan diam tapi hari ini bila emak tunjuk komen awak rasa nak gelak pun ada, lama sudah perasan kau ni tapi kali ini melampau.

“Nak cakap parents saya tak ajar saya, nah jadi kau pula macam mana? begini ke kau dididik oleh orang tua mu, mahu cakap apa-apa pun saya raih simpati ke menangis ke tapi bukan saya kasi susah kau depan-depan,” katanya.

Bella menulis luahan perasaan kurang senang dengan komen seorang netizen itu di InstaStory pada Isnin.

Hasil carian mendapati akaun menggunakan nama Ninie Aziera sudah dinyahaktif di laman tersebut.

Dalam pada itu, Bella berkata dia tidak kisah jika ada pihak yang mempertikaikan mengenai bakat nyanyiannya.

Disebalik kritikan tersebut, dia bersyukur kerana Allah terus mengurniakan rezeki buatnya dan anak Mohamad Ayden Adrean.

“Mahu cakap saya tiada bakat pun saya ok saja, sebab suara saya bukan pakai kau jua. Alhamdullilah Allah berpihak sama orang yang benar kerana itulah Allah bagi rezeki buat Ayden.

“Saya tidak pernah kasi kecewa atau kasi malu orang tua saya,” katanya.

Sementara itu, penyanyi lagu Jom Raya ini memberitahu tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan jika wanita tersebut terus memburuk-burukkannya di laman sosial.

“Semoga kau cepat sembuh dari PHD (perasaan hasad dngki) dan kalau kamu tidak berhenti juga kami sini akan ambil tindakan.

“Ni pun dia kali (merujuk akaun palsu kedua milik seorang lelaki) sanggup buat akaun lagi. Semoga Allah melindungi jiwamu selalu,” ujarnya.

Dalam muat naik berlainan pula, Bella menjelaskan tindakannya mempromosikan produk di laman sosial sepanjang tempoh edah adalah atas tuntutan kerja.

“Ada kata saya tak ‘jaga’ dalam tempoh edah, kalau awak boleh tanggung sama Ayden, then okay lah duduk rumah berkabung then transfer saya duit.

“Saya buat semuanya cari rezeki, saya bukan seronok-seronok dan enjoy, saya nak sara hidup kalau saya tak kerja bukan kau mahu tolong.

“Lagi satu, sebelum terjadi apa-apa saya sudah sign contract then kena teruskan kerja promosi barangan mereka di Instagram,” katanya.

Pada 16 Mei lalu, Bella dan Aliff bercerrai talak satu selepas kontr0versi melibatkan Aliff yang didakwa cvrang bersama beberapa wanita sepanjang perkahwinan mereka.

Bella dan Aliff berkahwin pada 9 September 2016. Hasil perkongsian hidup, pasaangan ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Mohamad Ayden Adrean berusia dua tahun.

Pada waktu ini Bella perlu menjalani tempoh edah sebanyak tiga kali suci atau lebih kurang empat bulan.

Dalam tempoh beredah ini, mana-mana pas4ngan bercer4i boleh rujuk semula sama ada secara laffaz lisan atau perbuatan iaitu melakukan hubungan suami-isteri.

Apa komen hangat netizen

Rose liana, Bercrai hidup tetap bole keluar.. nk gi jalan2 bercuti pun bole. Lps habis eddah 3 bln, dh boleh kahwin lain.Jadi Balu bila kem4tian suami je yg ada eddah x bole bersolek, x bole pkai baju lawa2, pergi keje balik keje jer, singgah kedai pun beli brg keperluan dapur yg perlu jer, nk saja2 kuar window shopping x bole selagi masih dlm eddah. Tp kena paham la.. eddah kem4tian suami dan eddah bercrai hidup x sama.Ramai sgt pak ustaz/ustazah x bertauliah dlm media sosial nie. Nak kepastian.. tanya pd yg lebih berilmu. Jgn tau nk kecam jer..

Ninie, Lah.. Bercerrai hidup kot…. Even kalau balu sekali. Pun…. Kalau dia bekerja… Dia ttp kena kua bekerja.. Cumanya xleh bersolek.. Berhias bagai… Dan just g kje.. Balik kje.. Kua pun atas urusan yg bebetul penting….Bella ni. Crai hidup.. Dah kenapa dia xleh kua pulak…. Aje ghebe deme ni…. Nmpak sgt hati tu mmg busuk yaa amat.

Acu Eima, Berceai hidup dan m4ti x sama dia punya peraturan… Bella bebas je buat apa kecuali maksiat… Dia boleh je nak. Makeup ke lawa ke lain la. Bercrai m4ti tu semua x boleh melawa memang x boleh sebelum nak kutuk belajar ilmu bg hbs dulu tanya pada ustaz atau ustazah yg pandai jgn main komen je

Diqq Rezaly Said, Keluar cari rezeki tak de mslh waima pun edah kem4tian tetapi adalah syarat2 nye yg perlu kita patuhi..edah pencerraian pun ada syarat2 yg perlu kita patuhi yg ni blh rujuk pakar2 agama,tetapi utk mencari rezeki tidak dilarang sama sekali,tak kerja mcm ner kita nk sara hidup kan..

Effah Imtiaz Zainol, Bukan dalam edah kem4tian…ni percerraian..nape tak boleh kuar kerja pulak..apala netizen ni…dah bodo pegi la belajar agama…edah mnggal n crai pon tatau nk beza..edah crai 3 kali suci atau klu pregnant spi bersalin..klu kem4tian 100 hari ..ish pelik2 la netizen sekarang ckp mcm ustaz/ustazah..tapi tatau mende..

Rindiani, X kisah la smada dlm tempoh edah bercrai mahu pn meningal ble je kluar mncri rzki dgn niat y baik inshallah…allah sntiasa melindungi setiap gerak kita…biar kn apa org nak kata mulut org x ble nak tutup org x rsa apa y kita rsa cma kita sja y tau…abai kn smua kata org y x baik…ambl y baik2 sja utk membina diri kita…pringtan utk dri sndri jg..syg bella.

Kasih Amira , apa bndalh ntzen ni semuanya nk dikecam… bella tu bknnye cerrai m4ti… dia crai hdup kot… klu dia x bkrja spa nk tggg khdpn dia dgn ank…dh lah zmn skrg semuanya kn gna duit… ada akal fkir skit… jgn smpn dlm peti je…ingt pnlsn n kta2 kita nilh bnyk bwa kta ftnh di hjg jri….

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Yaa. Terima Kasih.

Sumber: mstar dan ig via asiakini

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*